Australské tenistky se představí v Poháru Billie Jean Kingové, nahradí tak vyloučené Rusky

Australské tenistky nahradily vyloučené Rusky ve finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové. Do letošního vyvrcholení soutěže se tak dostaly přímo i Slovenky a také Belgičanky, které měly hrát kvalifikaci s rovněž vyloučenými Běloruskami. V mužském Davisově poháru mělo získat místo ve finálovém turnaji Srbsko, ale to již obdrželo divokou kartu a její nový držitel bude určen. Uvedla to v pondělí Mezinárodní tenisová federace v tiskové zprávě.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australské tenistky na Poháru Billie Jean Kingové

Australské tenistky na Poháru Billie Jean Kingové | Zdroj: Reuters

Ruští obhájci titulů v obou soutěžích a spolu s nimi výběry Běloruska byli vyloučeni z týmových tenisových soutěží v reakci na invazi Ruska s pomocí Bělorusů na Ukrajinu.

Premiérový titul v Billie Jean Cupu vybojovaly tenistky Ruska, ve finále porazily Švýcarky

Číst článek

Mezinárodní federace ITF rozhodla, že Rusko ve finále nahradí v žebříčku nejvýše postavené týmy z loňských semifinále, což byly hráčky Austrálie a tenisté Srbska.

Srbové ale už účast ve finálovém turnaji získali díky divoké kartě a ITF tak vybere v dohledné době jiný tým z dvanácti poražených celků z nedávné kvalifikace, teoretickou šanci tak mají i čeští tenisté.

Slovenky postoupily do finálového turnaje, jelikož měly hrát s Austrálií v kvalifikaci. Belgičankám odpadl duel s Běloruskami. Australanky, Slovenky a Belgičanky doplnily v turnaji Švýcarky. Češky budou o postup bojovat 15. a 16. dubna v Praze na Štvanici proti Britkám.

V Poháru Billie Jean Kingové ani v Davisově poháru zatím nejsou určena dějiště závěrečných turnajů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme