Strýcová v Praze vyřadila krajanku Hradeckou. Ve čtvrtfinále ji čeká Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA v Praze. Ve druhém kole dnes porazila 4:6 a dvakrát 6:4 Rusku Natalii Vichljancevovou. Ve čtvrtfinále se utká s Barborou Strýcovou, která porazila další Češku Lucii Hradeckou. Vypadla také Markéta Vondroušová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:16 3. 5. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila v pražské Stromovce do dalšího kola

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila v pražské Stromovce do dalšího kola | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Dvacetiletá Vichljancevová ve čtyřech zápasech na cestě z kvalifikace do druhého kola ztratila jen jedenáct her. Sebevědomě vstoupila i do dnešního zápasu se stejně starou Češkou. Agresivní hrou se rychle ujala vedení 3:0. Siniaková vývoj prvního setu otočila na 4:3 s brejkem, ale pak prohrála tři hry za sebou a sadu ztratila.

Také ve druhé sadě měly obě tenistky problém s udržením servisu. V desátém gamu ale česká fedcupová reprezentantka brejk z předchozí hry potvrdila a vynutila si rozhodující set. V něm měla od začátku navrch, když dvakrát sebrala soupeřce podání a vedla 3:0. Pak se Ruska nechala ošetřit a snížila na 2:3, ale větší komplikace už Siniaková nepřipustila. Po dvou hodinách a sedmi minutách proměnila hned první mečbol.

Po Siniakové nastoupily na kurt rovnou dvě Češky. Lucie Hradecká vzdorovala Barboře Strýcové hodinu a 43, přesto nakonec postupuje třetí nasazená. Strýcová předváděla proti rychlé hře Hradecké výbornou obranu a nutila soupeřku k chybám. Ve druhém setu sice Hradecká stáhla ztrátu 0:3, v koncovce ale prohrála díky svým chybám u sítě.

Po výhře 6:3 a 7:5 čeká Barboru Strýcovou ve čtvrtfinále právě Kateřina Siniaková.

Po hodině zápasu vypadla mladá Markéta Vondroušová, když podlehla Chorvatce Aně Konjuhové za hodinu a 22 minut 4:6 a 6:7. Bez boje po odstoupení nemocné Lucie Šafářové postoupila do čtvrtfinále Kristýna Plíšková.

Tenisový turnaj žen v Praze ve Stromovce (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:

Siniaková (8-ČR) - Vichljancevová (Rus.) 4:6, 6:4, 6:4
Kristýna Plíšková (ČR) - Šafářová (5-ČR) bez boje
Barthelová (Něm.) - Dodinová (Fr.) 6:3, 6:1
Giorgiová (It.) - Wang Čchiang (Čína) 4:6, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová, Atawová (3-ČR/USA) - Knollová, Schuursová (Švýc./Niz.) 4:6, 7:5, 10:7.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme