Vítězná jízda Allertové skončila kanárem, v Melbourne nestačila na Ukrajinku Svitolinovou

Tenistka Denisa Allertová skončila na Australian Open v osmifinále. Úspěšná česká kvalifikantka nestačila na čtvrtou nasazenou Ukrajinku Elinu Svitolinovou a prohrála 3:6 a 0:6.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Allertová

Denisa Allertová | Foto: Thomas Peter | Zdroj: Reuters

Dál než do čtvrtého kola se Denisa Allertová na grandslamovém turnaji ještě nikdy nedostala, v aréně Roda Lavera ale její cesta letošním Australian Open skončila, i tak ve světovém žebříčku polepší o více než čtyřicet míst do deváté desítky.

Mrzelo ji, že nemůže chodit s kamarády na koncerty. Teď je Denisa Allertová v osmifinále Australian Open

Číst článek

Obě tenistky si na začátku osmifinálového utkání navzájem vyměnily podání, k dalším brejkbolům už se ale Denisa Allertová nedočkala. Sama naopak proti výborně bránící Ukrajince nevyvarovala nevynucených chyb.

Klíčový brejk se Svitolinové povedl za stavu 2:2, po 47 minutách pak pražská rodačka čistou hrou odevzdala první set.

Druhá sada už byla rychlejší. Allertová sice měla dobré nápady, ale nedokázala je realizovat, zato čtvrtá hráčka světa byla téměř bezchybná. Na závěr programu na arénou Roda Lavera zazpíval kanár, Allertová prohrála 3:6 a 0:6.

V osmifinále se ještě v českém souboji utkají Barbora Strýcová s Karolínou Plíškovou, v mužském pavouku je posledním českým reprezentantem Tomáš Berdych, který se utká s Italem Fogninim. 

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Svitolinová (4-Ukr.) - Allertová (ČR) 6:3, 6:0, Wozniacká (2-Dán.) - Rybáriková (19-SR) 6:3, 6:0, Suárezová (Šp.) - Kontaveitová (32-Est.) 4:6, 6:4, 8:6, Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5.
Čtyřhra - 3. kolo:
Šafářová, Strýcová (4-ČR) - Cirsteaová, Haddadová Maiaová (Rum./Braz.) 2:6, 6:0, 6:4, Bradyová, Kingová (USA) - Melicharová, Peschkeová (13-USA/ČR) 6:4, 7:6 (7:5).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme