Turecké kouzlo na Němce neplatilo

Už to vypadalo, že i semifinále fotbalového mistrovství Evropy nabírá v tureckém podání podobný scénář jako tři předchozí zápasy výběru trenéra Fatiha Terima na turnaji. Jenže nakonec to byli Němci, kdo použil tureckou zbraň. Philipp Lahm dal v poslední minutě svůj první gól na turnaji, upravil skóre na 3:2 a posunul Německo po dvanácti letech znovu do finále evropského šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo - Turecko 3:2

Německo - Turecko 3:2 | Zdroj: ČTK

Karetními tresty a zraněními zdeimovaní Turci přitom začali odvážně a v první čtvrtině zápasu jen výjimečně pustili soupeře na svou polovinu hřiště a do tohoto úseku utkání také vtěsnali dvě nastřelená břevna. A kromě toho i jeden gól - trefil se Ugur Boral. Jenže už za 4 minuty vyrovnal Bastian Schweinsteiger a do poločasu ještě zahodil velkou šanci Lukas Podolski.

Další změny stavu přišly až ke konci duelu, který byl - jak jinak při utkání Turecka - nadmíru zajímavý. Nejprve přiblížil Němcům finále přesnou hlavičkou po nedorozumění turecké obrany a gólmana Rüstüho Klose, poté ovšem stihl Semih vyrovnat. Jenže konečné slovo měl zmíněný Lahm.

Druhé semifinále mezi Ruskem a Španělskem se hraje ve čtvrtek od 20:45 hodin ve Vídni. Radiožurnál bude o jeho vývoji průběžně informovat.

Semifinále ME ve fotbale, Basilej

Německo - Turecko 3:2 (1:1)

Branky: 26. Schweinsteiger, 79. Klose, 90. Lahm - 22. Ugur Boral, 86. Semih. Rozhodčí: Busacca - Arnet, Cuhat (všichni Švýc.). ŽK: Semih. Diváci: 39.374.

Německo: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Schweinsteiger, Rolfes (46. Frings), Ballack, Hitzlsperger, Podolski - Klose (90.+2 Jansen). Trenér: Löw.

Turecko: Rüstü - Sabri, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Hakan - Kazim (90.+1 Tümer), Altintop, Aurelio, Ayhan (81. Mevlüt), Ugur Boral (84. Gökdeniz) - Semih. Trenér: Terim.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme