Pentagon zveřejnil domácí videa Usámy bin Ládina

Americké ministerstvo obrany zveřejnilo pět videí Usámy bin Ládina. Jsou beze zvuku a Američané je získali při zásahu proti šéfovi Al Káidy. Záběry ho vykreslují jako někoho, kdo je zahleděný sám do sebe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usáma bin Ládin na snímku z videa amerického ministerstva obrany

Usáma bin Ládin na snímku z videa amerického ministerstva obrany | Foto: AFP

Na jednom videu sedí Usáma Bin Ládin na zemi před televizí a přepíná satelitní kanály. Sleduje zpravodajství o své osobě. Je zahalený do deky a má viditelně šedivý plnovous. Na jiném videu promlouvá sám do kamery a plnovous má obarvený na černo.

Americká média podezřívají Pentagon ze záměrného zveřejnění takových materiálů, které Usámu bin Ládina vykreslují v nepříznivém světle.

Vládní představitelé mluví v každém případě o tom, že se v bin Ládinově základně v pákistánském Abbottabádu podařilo zajistit historicky nejrozsáhlejší množstí autentických materiálů nějaké teroristické organizace.

Vít Pohanka, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme