Kromě postupu půjde večer v Edenu také o peníze

Minulý rok se vyrovnali slavné Barceloně, letos nestačí českému mistrovi z Plzně. Fotbalisté FC Kodaň přijeli do Česka k odvetě play-off Ligy mistrů v pozici favorita, který vypadl z role. Dánský šampión bude dnes večer v pražském Edenu dohánět ztrátu 1:3 z prvního utkání. Pokud se mu to nepovede, nečekaně místo něj postoupí do hlavní fáze milionářské soutěže v Evropě neznámý tým ze západu Čech. A pro klub, kde v posledních letech působili i Češi Zdeněk Pospěch a Libor Sionko, to může mít zlé následky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhlíží Pavel Horváth postup do základní skupiny Ligy mistrů?

Vyhlíží Pavel Horváth postup do základní skupiny Ligy mistrů? | Zdroj: ČTK

Pýcha předchází pád, o tom by stadion v Edenu mohl vyprávět. Vyřazením od moldavského Tiraspolu tady svým způsobem začal bankrot pražské Slavie. A něco podobného se tam dnes večer může přihodit i dánskému mistrovi z Kodaně.

„Tlak, pod kterým se ocitáme, přichází vždycky zevnitř. Za poslední dva roky jsme se hodně zdokonalili a jako klub pozvedli. Získali jsme vítěznou mentalitu a nevnímáme tlak okolí. Jenom ten, který si sami vytváříme vlastním očekáváním a cíli, které jsme si vytyčili. A to je pro nás zásadnější než tlak okolí,“ říká mladičký kapitán kodaňského týmu Mathias Jörgensen a za jeho slovy se skrývají nejen sportovní ambice dánského týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Večerní fotbalový zápas Plzně s Kodaní přinese nejen souboj o postup, ale také o peníze

Po nečekané domácí porážce 1:3 s Plzní šly mrákoty také na klubového pokladníka. Ekonomické oddělení FC Kodaň totiž při sestavování rozpočtu na tuto a další sezóny počítá s tím, že mužstvo v následujících třech letech aspoň dvakrát postoupí do Ligy mistrů.

A teď se zdá, že v tomto ročníku očekávaných sto miliónů dánských korun proklouzne Kodani mezi prsty, a to na stejném stadionu, jako před dvěma lety slávistům. Plzeňští hráči takové problémy řešit nemusejí, pro jejich klub by byly vydělané peníze stále jen bonusem, i když hodně příjemným.

„Těším se moc, za poslední roky je to snad nejdůležitější zápas, který absolvuju,“ říká Pavel Horváth před zápasem, který začne ve 20 hodin a 45 minut.

Jan Kaliba, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme