Hokejista Mojžíš si potomka příliš neužil. S reprezentací musel do Švédska

Kontinentální hokejová liga, narození potomka a nyní start v dresu české reprezentace na Švédských hrách. To vše musel skloubit obránce Dynama Minsk Tomáš Mojžíš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

Tomáš Mojžíš by si rád ve švédské metropoli spravil chuť. Jeho Dynamo Minsk totiž v Kontinentální lize nemá jistotu účasti v play-off. Možná tak pro něj klubová sezóna krátce po Švédských hrách skončí.

"Tlak je tam obrovský, play-off byl jediný cíl. Teď jsme vypadli z osmičky, ale ještě nás čekají tři těžké zápasy, tak uvidíme, jak se s tím popereme. Bude to náročné, ale budeme doufat do posledního zápasu," říká osmadvacetiletý bek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Mojžíš si potomka příliš neužil. S reprezentací musel do Švédska

Alespoň na pár dní teď mohl nechat starosti spojené s hokejem stranou, 29. ledna se těšil z narození syna Jakuba, i když u porodu včas nebyl.

"Chtěl jsem být, ale bohužel jsem to nestihl. Myslím, že bych tam stejně nebyl moc platný. Alespoň jako opora jsem tam mohl být, ale přijel jsem asi až šest hodin poté," přiznává Mojžíš a dodává:

"Je to další krok v životě, užívám si to, jak můžu. V noci teda moc ne, ale rodiče pomáhají, takže dobrý."

Příliš dlouho si ale pohodu s rodinou odchovanec kolínského hokeje neužíval, s národním týmem musel vyrazit na třetí podnik Euro Hockey Tour.

"Bohužel, tohle je můj život a musím se s tím smířit. Musím si malého užít v létě. Teď jsem byl doma asi deset dní, takže aspoň trochu jsem si je užil," uzavírá Tomáš Mojžíš s tím, že o omluvence neuvažoval.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme