ODS po volebním debaklu upraví svůj program

ODS vyhodnotí příčiny volebního debaklu a přehodnotí svůj program. Předsedu strany Petra Nečase ale nikdo ze širšího vedení občanských demokratů k rezignaci nevyzval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Premiér a předseda ODS Petr Nečas | Zdroj: ČTK

Strana, jak potvrdil premiér Nečas po jednání výkonné rady, přehodnotí některé programové body, na které dosud kladla důraz.

„My nejsme ignoranti a říkám, že nejsem ani hluchý, ani slepý, ani nevnímající člověk. To za prvé. Za druhé to, že ve druhé polovině mandátu, to znamená ve druhé polovině volebního období, se logicky posunují akcenty, čili obsah politiky, považuji za přirozené a považuji to za samozřejmé. Čili ano, nastanou i programové akcenty,“ uvedl Nečas.

„Diskuze byla poměrně podrobná. Nebyla emocionální. Všichni jsme zachovali chladnou hlavu. Nikdo nemluvil o ničem jiném, než že to byla samozřejmě prohra, kromě Plzeňského kraje,“ popsal jednání místopředseda senátu Přemysl Sobotka.

„Podle mého vyjádření, které deklaruji delší dobu, jsme trošku komplikovaně, nebo někdy skoro vůbec, nevysvětlovali stanovisko ODS. Tím jsme se stávali malinko nečitelnými, a spíše jsme zastávali kompromisní, koaliční, vládní stanovisko. Tady jsem viděl a vidím jednu z těch chyb, že jsme se stali malinko nečitelní pro voliče. Tady v daném okamžiku máme velký nedostatek, tedy vysvětlovat lidem, proč se reformy dělají. Ale že reformy budou bolet každého, to je celkem jasné.“ řekl Sobotka.

Věra Pfeifferová, Eva Presová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme