Zeman podpořil Červíčka, dvojvládí u policie má řešit nový ministr vnitra

Martin Červíček má v čele policie podporu prezidenta Miloše Zemana. Dozvěděl se to během dnešní schůzky na Pražském hradě, která se týkala zajištění prezidentovy bezpečnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní prezident Martin Červíček mluví o stavu bezpečnosti v Plzeňském kraji a změnách v organizační struktuře policie

Policejní prezident Martin Červíček mluví o stavu bezpečnosti v Plzeňském kraji a změnách v organizační struktuře policie | Zdroj: ČTK

„Policejní prezident pana prezidenta Zemana informoval o současné situaci a při té příležitosti ho ujistil, že policie dále funguje jako doposud a na jeho práci i práci všech jeho podřízených se nic nemění,“ řekla Českému rozhlasu policejní mluvčí Ivana Ježková.

Současně s Červíčkem je teď ve funkci i Petr Lessy, kterého po loňském odvolání dosadil zpět ministr vnitra v demisi Martin Pecina.

Lessy je teď na nařízené dovolené. Červíček sám odstoupit nechce. Zeman prohlásil, že současné dvojvládí u policie by měl řešit až Pecinův nástupce.

Do vedení protikorupční policie měl údajně přijít Pecinův poradce. Ministr to odmítá

Číst článek

Ministr vnitra v demisi ale tvrdí, že Lessyho návrat nebyl nijak překvapivý a že s ním počítal dlouhodobě. Dál prý bude postupovat v souladu se správním řádem.

„Nemyslím si, že by policie měla být v dvojvládí příliš dlouho. Slíbil jsem, že když se pan Lessy očistí, tak se vrátí do služebního poměru. To jsem říkal už v červenci. Pan Červíček opakovaně říkal, že když se pan Lessy vrátí, tak on odejde. Kdybychom všichni drželi chlapské slovo, tak bychom dnes už nic neřešili,“ podotkl Pecina.

Policejní prezident Lessy dal výpověď u soukromé bezpečnostní agentury

Číst článek

Kvůli sporu o obsazení postu policejního prezidenta si současného ministra vnitra v demisi pozvali poslanci z výboru pro bezpečnost, a to na příští středu.

Jakub Šídlo, Eva Rajlichová, Ondřej Houska, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme