Problémy s dokončením D8 budou řešit starostové se zástupci státu a kraje

Dokončení dálnice D8 dál komplikuje řada sporů. Ve Velemíně na Litoměřicku se proto dnes setkají starostové přilehlých obcí se zástupci státu a kraje, aby se dozvěděli mimo jiné i to, kdy bude dálnice z Prahy do Teplic a Německa hotová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D8 - most Opárno

Stavba dálnice D8 - most Opárno | Foto: IDMZ

Starostové si pozvali například zástupce Ředitelství silnic a dálnic i ministerstva dopravy. Od nich budou chtít odpověď na to, jak po půl roce od poslední podobné schůzky ve Vchynicích příprava dostavby dálnice pokročila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová v Ranním Interview Radiožurnálu

Bude je zajímat především problémový 6,5 km dlouhý úsek přes Středohoří. Na jeho část má být kvůli urychlení příprav vůbec poprvé v Česku uplatněno sloučené územní a stavební řízení.

Otázek budou mít starostové víc. Tou zřejmě nejpodstatnější, ale i nejobtížněji zodpověditelnou je ovšem konečný termín dostavby dálnice D8.

„Pravděpodobně dojde i k informaci, jak budou probíhat opravy postižených silnic objízdnými trasami. To starosty strašně zajímá. Silnice jsou přetížené, zničené,“ řekla v Ranním Interview Radiožurnálu o jednom z témat schůzky hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. „Vytipovali jsme nejvíc postižené silnice, jednáme s ŘSD, aby byly opraveny,“ dodala.

Dálnice měla být podle hejtmanky už dávno dokončena a okolní silnice opraveny. „Protože se prodlužuje termín dokončení, tak silnice už jsou zničeny, nemůžou vydržet tak velký tlak kamionů a aut, které tam nebyly plánovány,“ nelíbí se Vaňhové a doufá, že se region dočká nápravy.

Miroslav Zimmer, Michal Šenk, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme