Patnáctka snad bude o malinko lepší, věří trenér Petrásek

Vyplatí se Lukáši Bauerovi, že vynechal na mistrovství světa skiatlon, aby šetřil síly na svou nejsilnější disciplínu? Odpověď dá až úterní program šampionátu, ale my budeme aspoň naznačovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer před MS

Lukáš Bauer před MS | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

České běžecké lyžování stojí a padá s Lukášem Bauerem. Tuhle krutou pravdu vyjevil na mistrovství světa v Oslo skiatlon, ve kterém Češi bez největší opory propadli. Reprezentační kouč Miroslav Petrásek šetřil Bauera na úterní klasický závod na patnáct kilometrů. Tohle rozhodnutí se může vyplatit, ale pro skiatlon v českém podání mělo zničující následky, které snad nejsou předzvěstí zpackaného šampionátu.

"Zázraky se dějí a naděje umírá poslední. Každý závod začíná na startu a končí v cíli." Ve skiatlonu jednapadesátý Martin Koukal si pomáhal hodně obecnými argumenty, když se snažil vysvětlit, že šampionát nemusí skončit bez českého úspěchu, i když se většině týmu z různých důvodů nedaří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patnáctka snad bude o malinko lepší, věří trenér Petrásek

Kdo by chtěl za každou cenu najít na nevýrazném vystoupení českých běžců ve skiatlonu něco pozitivního, řekne si, že se aspoň snižuje tlak na český tým před závodem štafet. Trenér Miroslav Petrásek ale tenhle pohled nesdílí.

"Myslím si, že jsme ho už trošku utlumili v Drammenu a teď už ho nepotřebujeme moc utlumovat. Spíš bych potřeboval, abychom ho trochu povzbudili a doufám, že patnáctka klasicky bude o malinko lepší než duatlon."

O maličko lepší je hodně opatrný slovní obrat. Při účasti Lukáše Bauera by rozdíl měl být znatelný. Jestli se mu vyplatilo vynechat znovu po čtyřech letech na velké akci závod, do kterého mohl nastoupit, ukáže až úterní patnáctka, i když leccos naznačil už vývoj skiatlonu.

"Naposledy jsme vynechali v Sapporu patnáctku volným způsobem. Určitě závodit chtěl, ale myslím si, že jsme si to nějakým způsobem vyříkali. Složení finiše a složení závěru, kdy se to úplně neroztrhalo, může být maličko plusem k tomu, že jsme ten závod vynechali a budeme se soustředit na patnáctku klasicky," říká Miroslav Petrásek.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme