Obchodní inspekce zastavila prodej 'mňoukacího pytlíku'. Pro děti může být nebezpečný

Česká obchodní inspekce (ČOI) nařídila stáhnout z trhu hračku s označením Mini Kitty Bag, která může ohrozit zdraví nejmenších dětí. Jde o mňoukající pytlík, který svými parametry neodpovídá technickým normám. Obsahuje snadno přístupné baterie, které může dítě spolknout či vdechnout, oznámil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečná hračka „Mini Kitty“

Nebezpečná hračka „Mini Kitty“ | Zdroj: Česká obchodní inspekce

Měkce vycpaný sáček z hrubé pytloviny s plastovou karabinkou vydává po zmáčknutí zvuk podobný kočičímu mňoukání. Horní okraje má staženy nití, v bočním švu je všit kousek plyše napodobující ocásek nebo tlapku, z pytloviny vykukují také delší vlákna, která zřejmě představují srst.

Pozor na slevy. Inspekce rozdala obchodníkům pokuty za 13 milionů. E-shopům neplaťte předem, radí

Číst článek

Podle inspektorů ČOI stahovací nit snadno povolí a dítě se může dostat k plastovému pouzdru s reproduktorem, rozevřít ho a vyjmout baterie. „Knoflíkové články jsou z hračky snadno odnímatelné bez použití nástroje. Kryt je možné otevřít jedním pohybem. Po vyjmutí baterií je může dítě vložit do úst a polknout či vdechnout,“ popsal mluvčí.

Informace o hračce předala ČOI ministerstvu průmyslu a obchodu, aby mohly být zveřejněny v systému Rapex celoevropského varování před nebezpečnými výrobky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme