OBRAZEM: I po 20 letech jsou stále ‚Bestiálně šťastní‘. Vypsaná fixa pokřtila novou verzi desky na vinylu

Česká kapela Vypsaná fixa si na 30. výročí od svého založení musí počkat do příštího roku. Nic ale nebránilo tomu, aby oslavili 20 let od vydání desky Bestiálně šťastní. K této příležitosti vydali speciální vinyl, který ve čtvrtek pokřtili před zraky vyprodaných pražských Ledáren Braník.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pod stromy proudí k branickým ledárnám davy lidí, mnozí se jménem kapely na tričku. Věku ani zdraví se meze nekladou – rodiče doprovází děti, s berlemi je následují další fanoušci. Cíl mají všichni stejný: spolu s kapelou oslavit křest vinylu Bestiálně šťastní II.

Původní verzi desky vydala fixa v roce 2003, letos tak oslavila již 20 let. Čtveřice původem z Pardubic se k této příležitosti rozhodla nahrát narozeninový koncert a fanouškům ho nabídnout v „retro“ LP verzi.

Ani kapela ale rozhodně nezůstávala pozadu a své věrné posluchače neustále burcovala | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Jako kmotra si Vypsaná fixa vybrala kolegu z dalšího českého legendárního uskupení Wohnout, baskytaristu Jiřího Zemánka. Ten si svou roli viditelně užíval. A radost předal dál, když vinyl následně hodil mezi fanoušky.

Kapela na oslavu odehrála celou desku, nakonec ale přidala i další hity a nabídla tak průřez celou jejich třicetiletou diskografií.

Přestože si  fanoušci koncert užívali od prvních tónu, definitivně ve varu byli při písních jako 1982, Antidepresivní rybička, Mažoretka nebo Dezolát. Během nich se z plných plic zpívalo a tančilo až do zadních řad. Po celou dobu koncertu však nechyběl tradiční „moshpit“ pod pódiem.

Koncerty Vypsané fixy jsou divočejší především ze strany fanoušků | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Vyprodaný koncert trval téměř dvě hodiny. Komu tato dávka Vypsané fixy nestačila, mohl se po vystoupení setkat s kapelou a nechat si třeba podepsat právě pokřtěný vinyl. Ale i na těch, co odcházeli dříve, bylo vidět, že po celou dobu byli stále „bestiálně“ šťastní.

Zuzana Jarolímková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme