Modrý kód, Ulice nebo Studio kamarád. České televize opět začaly po vynucené přestávce natáčet své pořady

Česká televize, Prima a Nova obnovily natáčení seriálů a pořadů, které přerušily v polovině března po vyhlášení vládních opatření proti koronaviru. Nové díly seriálů a pořadů vznikají za dodržování předepsaných hygienických opatření. Informovali o tom mluvčí televizních stanic.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto)

České televize obnovují natáčení svých seriálu | Foto: Anna Jadrná

„V květnu se znovu rozběhlo natáčení dětských pořadů Tamtam, Studio kamarád, Kouzelná školka, Planeta Yo, Agent v kapse a Pětka z garáže. Natáčí se i nové díly týdeníku o kultuře Artzóna nebo zábavně-vzdělávacího magazínu o financích Máme na to,“ uvedla mluvčí České televize Karolína Blinková.

Láska v čase korony: Česká televize nasadila pandemiální seriál, herci zase OPUHy

Číst článek

Od konce května a v červnu bude Česká televize například pokračovat v natáčení třináctidílného vztahového seriálu Děti režiséra Bisera Arichteva. Seriál sleduje příběh dvou rodin, které zjistí, že jejich dítě bylo v porodnici zaměněno za jiné a ony sedm let vychovávají cizí dítě.

Brněnské studio obnoví natáčení kriminálního seriálu režiséra Filipa Renče Hlava medúzy. Ostravské studio bude pokračovat v natáčení krimi seriálu režiséra Radima Špačka Stíny v mlze.

Testy na koronavirus

Prima TV obnovila natáčení seriálů Modrý kód a Slunečná. Do ateliéru seriálu Slunečná se opět vrátili herci i členové štábu s obličeji zatím zakrytými rouškami po dvou měsících. Slunečná tak bude na obrazovkách až do začátku prázdnin a nové osudy budou mít své pokračování i po nich.

Kulturní tipy v době koronaviru: koncert kapely Mirai do auta, PSH můžete hledat po Praze

Číst článek

„Herci podstupují testy na koronavirus, tak aby jejich výsledky před začátkem natáčení nebyly starší více než čtyři dny, testy se budou vždy po 14 dnech opakovat. Testy podstupují i členové štábu jako například maskérky, kostymérky či režiséři,“ sdělila ředitelka výroby skupiny Prima Lucia Kršáková.

Dvojí patnácté výročí

„Na place“ se při natáčení pohybuje jen nejnutnější počet lidí. Maskéři museli k rouškám navléknout na hlavu ještě štíty. „Obnovení natáčení je pro všechny pozitivní novinkou, díky které můžeme zachovat stávající programové schéma a na premiérové díly seriálů se diváci mohou těšit až do prázdnin,“ podotkl Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima.

Televize Nova se vrátila k natáčení svých dlouhotrvajících seriálů Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Specialisté. „Seriál Ulice letos oslaví patnácté výročí vysílání, během kterého se stal nepostradatelnou každodenní součástí životů milionů lidí v Česku. Patnáctiny slaví také dlouhodobě nejúspěšnější seriál Ordinace v růžové zahradě 2. Máme radost, že budeme moci našim hercům a dalším spolupracovníkům dát opět práci a divákům nabídnout premiérové díly jejich oblíbených pořadů,“ sdělila za Novu Jana Lohrová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme