Ukrajinci na známku vybrali jednu z Banksyho maleb. Ta se loni objevila na rozpadlém domě v Irpini

Ukrajinci v pátek stáli ve frontách na poštovní známku s nástěnnou malbou britského umělce Banksyho, na níž malý chlapec poráží dospělého muže v judu. Známka vyšla při příležitosti roku od začátku ruské invaze na Ukrajinu, informovaly tiskové agentury.

Kyjev Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinci dnes stáli ve frontách na poštovní známku s nástěnnou malbou britského umělce Banksyho, na níž malý chlapec poráží dospělého muže v judu

Dílo evokuje ukrajinskou armádu, která sráží k zemi ruského prezidenta Vladimira Putina, o němž je známo, že je držitelem černého pásu v judu | Foto: Dominika Zarzycka/NurPhoto | Zdroj: Reuters

Banksy potvrdil, že je autorem této nástěnné malby, která se společně s několika dalšími objevila v bombardovaných částech Ukrajiny v listopadu loňského roku.

Budeme přitvrzovat a budeme dál tlačit na ruskou ekonomiku, říká Jourová

Číst článek

Dílo evokuje ukrajinskou armádu, která sráží k zemi ruského prezidenta Vladimira Putina, o němž je známo, že je držitelem černého pásu v judu.

„Mysleli jsme si, že právě tahle známka, tohle graffiti, bude nejlepším vyjádřením toho, co si každý Ukrajinec myslí o našem nepříteli,“ citovala agentura Reuters šéfa ukrajinské poštovní služby Ihora Smiljanského.

Banksy scénu chlapce s judistou nastříkal na zničenou zeď ve městě Boroďanka severozápadně od Kyjeva, kde na začátku invaze ruská letadla při náletech zničila mnoho budov.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme