Hlavní karlovarská kolonáda je zavřená, čistí se rozvody pramenů

Vřídelní kolonáda v Karlových Varech je ode dneška uzavřena. Dva týdny se budou čistit rozvody horkých léčivých pramenů. Pravidelná údržba hlavní karlovarské kolonády se dělá v druhé polovině ledna, kdy do města přijíždí nejméně lázeňských pacientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Karlových Varech se budou dva týdny čistit rozvody horkých léčivých pramenů (ilustrační foto)

V Karlových Varech se budou dva týdny čistit rozvody horkých léčivých pramenů (ilustrační foto) | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Pitné kůry lázeňských hostů se dva týdny budou muset obejít bez pramenů, které jsou umístěny v interiéru Vřídelní kolonády. Odborníky čekají práce, které v sezóně nejdou zajistit.

„To je hlavním cílem každoroční odstávky, zprůchodnit všechna potrubí pro plynulý tok minerální vody a plynulé zásobování našich odběratelů vřídelní vodou,“ vysvětluje za správu kolonád Iva Borýsková.

„Hlavně jde o čistění mísy fontány vřídla, čistění pitných stojánků, odpadních rozvodů, akumulačních nádrží a příprava veřejných sociálních zařízení,“ dodává Borýsková.

Práce v zázemí kolonády lázeňskou léčbu neohrozí. Většina léčivých pramenů bude totiž veřejnosti přístupná i v následujících dnech.

„Všechny karlovarské prameny jsou stále v provozu. Jen takzvané velké momentálně nejsou k dispozici veřejnosti,“ upřesňuje Iva Borýsková.

Letos bude práce složitější s ohledem na montáž nových akumulačních nádrží na vřídelní vodu. Kolonáda bude po nutných opravách otevřena v pondělí 3. února.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme