České biatlonistky zůstávají v Soči věrné svým tradičním talismanům

Už před více než dvěma lety vyrazily české tenistky do boje o finále Fed Cupu s novou zbraní. Blyštivými náušnicemi, které jim nakonec také přinesly štěstí. Podobný trend začaly loni na domácím mistrovství světa razit i české biatlonistky a zůstaly u toho i pro nadcházející olympijské hry v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

BIatlonistka Gabriela Soukalová během úvodního závodu Světového poháru ve švédském Oestersundu

BIatlonistka Gabriela Soukalová během úvodního závodu Světového poháru ve švédském Oestersundu | Zdroj: Reuters

Kvarteto českých biatlonistek sice na tréninku pálí o sto šest, na olympijský závod si připravilo ale i zcela jiné zbraně. Jsou zářivě tyrkysové barvy, kulatého tvaru a najdete je na uších všech českých závodnic. Soupeřky určitě neoslabí, pozornost okolí ale na sebe zcela jistě připoutají.

"Jsou nové speciálně olympijské, je pěkné, že to pro nás někdo udělá. Máme další stejnou věc, co ostatní týmy třeba nemají," raduje se z nápadu, který vzešel od maminky asistenta trenéra Marka Lejska Veronika Vítková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S biatlonovým týmem natáčel reportér ČRo Michal Jurman

Nadšené jsou ale i další české parádnice. "Je to potřeba. Ono se říká, že když závod nevyjde úplně podle představ, tak člověk jede alespoň na design," usmívá se česká medailová naděje Gabriela Soukalová.

Jakmile ale slyší její trenér Ondřej Rybář slova o ježdění "na design", ihned nabírá trénink na obrátkách. I proto, že trať v Krasné Poljaně je podle něj tou nejtěžší, se kterou se vůbec kdy pod pěti olympijskými kruhy setkal.

Centr Sobotka má zraněné koleno a přijde o olympijské hry

Číst článek

"Jde o můj subjektivní pohled, ale už jsem měl možnost být v Turíně nebo ve Vancouveru, tak si myslím, že to je jedna z nejtěžších tratí. Když někomu, i díky větší nadmořské výšce, v posledním kole dojde, tak to půjde hodně znát," komentuje kopcovitý profil biatlonových tratí v centru Laura Ondřej Rybář.

Společně s Jindřichem Šikolou už mají jen pár posledních dní na to, připravit české biatlonistky tak, aby pro ně tyrkysové náušnice nebyly nakonec na olympiádě jen závažím navíc.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme