Vraždě Romana Housky zřejmě předcházel konflikt, policie na místě našla paralyzér

Policisté našli na místě vraždy severočeského podnikatele a politika z ČSSD Romana Housky elektrický paralyzér. Potvrzuje to jednu z vyšetřovacích verzí, že vraždě předcházel konflikt. Houska byl zastřelen loni v listopadu u vily, kde žil s exhjetmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dům, kde bydlel Roman Houska

Dům, kde bydlel Roman Houska | Foto: Jan Beneš

„Některé indicie posouvají vyšetřování dál. Mohu potvrdit, protože je to už zřejmě veřejně známá informace, že na místě činu se paralyzér skutečně našel,“ říká státní zástupce Jan Jakovec.

Tělo Romana Hosuky našel loni 18. listopadu majitel stavební firmy Vlastimil Rindoš. „Přijel jsem k domu, leželo tam tělo, které bylo přikryté plachtou. Nebylo vidět, kdo to je. Zavolala se pak policie,“ popisuje.

V Ústeckém kraji se během loňského roku stalo jedenáct vražd. Případ Romana Housky je jediný, na kterém kriminalisté stále pracují.

Motiv dávají nejčastěji do spojitosti s jeho podnikatelskými aktivitami. „Zabýváme se verzemi, že se jednalo o motiv týkající se dotací nebo půjčování peněz. Ale prověřujeme i další verze,“ uvedl v prosinci vyšetřovatel Martin Charvát.

Vyšetřovatelé ale narážejí na nedostatek informací o aktivitách Housky. Ani jeho spolustraníci z ČSSD nevědí, čím se vlastně živil.

Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme