Po očekávaném hokejovém derby byl smutným hrdinou brankář Hradce Kantor

Očekávané derby mezi hokejisty Hradce Králové a Pardubic přineslo dramatické souboje, pěkné akce a skvělou kulisu. Vyprodaný zimní stadion ale neviděl během šedesáti minut ani jednu branku. V hlavní roli byli oba brankáři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Hradce Králové Pavel Kantor

Brankář Hradce Králové Pavel Kantor | Zdroj: ČTK

„Když se na utkání zpětně podíváme, tak to asi souboj brankářů byl. Oba jsme tam měli pár hezkých zákroků, kterými jsme tým podrželi,“ pochválil sebe i gólmana soupeře Julia Hudáčka strážce hradecké branky Pavel Kantor.

Oba muži v maskách dělali střelcům obrovské problémy. Ve všech třetinách se střídali v tom, kdo předvede lepší zákrok. Dvě nuly na světelné tabuli po poslední dvacetiminutovce byly hlavně jejich zásluhou. Zbyla tak jen otázka, kdo se stane smutným hrdinou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po očekávaném hokejové derby byl smutným hrdinou brankář Hradce Kantor

„Někdy předvádíte super zákroky a pak gól prostě dostanete. V hokeji to jiné nebude,“ uvědomuje si dvaadvacetiletý brankář, který nešťastnou branku inkasoval šest sekund před koncem prodloužení, chvilku po jednom z řady parádních zákroků.

Hala zaplněná do posledního místa mu ale přesto po utkání zatleskala. Ostatně opora Mountfieldu si atmosféru užívala po celý zápas.

„Derby mě strašně baví, byla skvělá atmosféra. Kvůli tomuhle člověk hokej hraje. Netěšil jsem se ani tak na zápas, jako právě na tu atmosféru,“ dodává Kantor, kterému patří s úspěšností zákroků 92,36 procenta šesté místo mezi extraligovými gólmany.

Hokejistům Hradce patří šest kol před koncem základní části extraligy třetí příčka, od druhé Plzně je ovšem dělí jediný bod. Pardubice jsou osmé a čeká je boj o účast v předkole play-off.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme