Bobisté přišli o část tréninkových jízd, bob se opozdil

Posádka českých bobů se v Krasné Poljaně sžívá s olympijskou tratí. O jednu příležitost k tréninku je ale připravili místní pořadatelé kvůli ztracenému bobu. Soutěže bobistům začínají až 16. února, takže nevynechají ani dnešní slavnostní zahájení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bobisté Dominik Suchý, Jan Vrba a Michal Vacek před odletem do Soči

Bobisté Dominik Suchý, Jan Vrba a Michal Vacek před odletem do Soči | Zdroj: ČTK

„Trať je krásná. Byli jsme tu už na jaře na Světovém poháru a teď na podzim na oficiálním tréninkovém kempu,“ libuje si pilot Jan Vrba.

Aby bobisté trať co nejvíce poznali, potřebují co nejvíce jízd. Jenže o dvě v rámci středečního tréninku ho připravil chybějící bob.

„V Soči byl, jak měl být, tedy v pondělí odpoledne. Vázla doprava mezi Soči a dráhou. Nevím, kde je problém, ale jsme v Rusku a v Rusku to tak chodí. Jakmile se na ně příliš netlačí, tak to takhle dopadá,“ postěžoval si Jan Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

S bobisty Janem Vrbou a Dominikem Dvořákem mluvil Jan Suchan

Bobistům ale už nezbývá mnoho možností k tréninku. „Je tam šest jízd. Šest oficiálních tréninků dvojky a u čtyřky to samé,“ vypočítává i díky gestikulaci Jana Vrby brzdař českého dvojbobu i čtyřbobu Dominik Dvořák.

Teď ale bobisté celých šest dní do dráhy nesmějí, protože ji na své tréninky a závody obsadí sáňkaři. „Následující dny asi budeme trénovat atletiku. Posilovna, dynamika, odrazy, běhání a tak,“ plánuje brzdař Dvořák.

Volný čas plánují čeští bobisté strávit kromě slavnostního zahájení třeba i fanděním Martině Sáblíkové. Vinou liknavosti pořadatelů a závodního programu se z nich s trochou nadsázky stali turisté.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny boby | Foto: ČTK

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme