Do závodu na středním můstku postoupili všichni čeští skokani

Všichni čeští skokani na lyžích postoupili z kvalifikace do olympijského závodu na středním můstku. V neděli tak budou o medaile bojovat Jan Matura, Jakub Janda, Roman Koudelka i Lukáš Hlava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan na lyžích Roman Koudelka při kvalifikaci do závodu na středním můstku

Skokan na lyžích Roman Koudelka při kvalifikaci do závodu na středním můstku | Zdroj: ČTK

Nejlépe si v kvalifikaci vedl Koudelka, který skákal se startovním číslem sedm a výkonem 99,5 metru obsadil šesté místo. Do desítky se vešli i osmý Matura a desátý Janda, Hlava obsadil 25. místo.

Kvalifikaci vyhrál Rakušan Michael Hayböck. Nejdále doletěli Němec Severin Freund a Rakušan Gregor Schlierenzauer, kteří skočili shodně 104 metrů. Oba měli ovšem účast v závodu jistou díky umístění ve Světovém poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Romana Koudelku po kvalifikačním závodě vyzpovídal reportér Michal Jurman

"Měl jsem relativně slušný skok, ale byl jsem hodně nervózní. Při nájezdu jsem udělal hodně chyb, trochu jsem se tam kymácel. A kvůli tomu jsem přišel o další tři čtyři metry," zhodnotil svůj pokus pro Český rozhlas Koudelka.

Můstek v Krásné Poljaně českým skokanům vyhovuje, protože nedávno zde vyhrál kvalifikaci Lukáš Hlava. "Já tenhle můstek právě moc rád neměl, minulý rok se mi na něm vůbec nedařilo. Když se člověku daří, tak se mu to pak jde lépe i na méně oblíbených můstcích," tvrdí Koudelka.

Mezi tréninkovým a kvalifikačním pokusem dorazila ke skokanům informace o výsledku biatlonového sprintu na 10 kilometrů, ve kterém skončil třetí Jaroslav Soukup a pro českou výpravu získal první cenný kov.

"Stihli jsme si to mezi sebou říct. Jsem hrozně rád, Jarda studoval na gymnáziu jako já a pochází z Lomnice jako já. Velká gratulace," uvedl k biatlonovému úspěchu v Soči Koudelka.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:
Skoky na lyžích:
Střední můstek - kvalifikace:
1. Hayböck (Rak.) 128,6 b. (101 m), 2. Wank (Něm.) 127,9 (102,5), 3. Šimizu (Jap.) 126,2 (101,5), ...6. Koudelka 121,3 (99,5), 8. Matura 118,5 (97), 10. Janda 117 (98,5), 25. Hlava (všichni ČR) 108,7 (92,5).

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme