Jednu zradila střelba, druhá se trápila při sprintu. Biatlonistky úvodní závod pokazily

České biatlonistky na bronz Jaroslava Soukupa nenavázaly. Ve svém úvodním olympijském závodě v Soči skončila Veronika Vítková šestnáctá, Gabriela Soukalová doběhla devětadvacátá. Každá z nich sprint částečně pokazila. Kdyby své síly spojily, mohla česká výprava slavit další medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Gabriela Soukalová skončila v olympijském sprintu na 29. místě

Biatlonistka Gabriela Soukalová skončila v olympijském sprintu na 29. místě | Zdroj: ČTK

Už po první střelbě bylo u Soukalové po nadějích. Netrefila totiž tři terče, přesně jak hlásil do vysílačky trenér Ondřej Rybář.

„Gabriele se to tady stalo už dvakrát během tréninku, podle mě přijela na položku zbytečně rychle. Je to škoda, když nedá první ránu, tak jí to na klidu nepřidá. Zbylé rány se od toho odvíjely,“ uvedl Rybář, který věří, že se nepovedený vstup nepromítne do dalších závodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jedna špatně střílela, druhá se trápila při sprintu. Biatlonistky úvodní závod pokazily

„Střílet umí. V trénincích při střelbě předváděla to, co by měla předvést v závodech. Jenom si ověřila, že musí jít zaběhlým způsobem a nezkoušet být na střelnici zbytečně rychle,“ dodává trenér.

Druhou střelbu Soukalová následně zvládla bezchybně. Jenže ani skvělý běh - druhý nejrychlejší ze všech - už ji nevynesl výše než na 29. místo. „Když jsem nasázela tolik chyb, tak jsem si řekla, že musím aspoň jet. Rychlý čas je dobrý do dalších závodů,“ podotýká Soukalová.

Zatímco Soukalová bravurně běžela a špatně střílela, u Veroniky Vítkové to vypadalo přesně opačně. Na střelnici sice neminula jediný terč, jenže na trati to zkrátka nebylo ono.

Biatlonistka Kuzminová obhájila zlato, v první dvacítce pouze Vítková

Číst článek

„Střelba se mi povedla, s tou můžu být spokojená. Po běžecké stránce to nebylo ono, navíc v posledním kole mi došly síly. Myslela jsem, že když ani jednou neminu, tak budu někde jinde,“ zhodnotila závod Vítková, která se stále potýká s následky zánětu mozkových blan.

„Večerní závody nejsou pro mě to pravé. Mohlo to mít vliv, ale nechci to na nic svádět,“ říká rezolutně Vítková a dodává, že by se ráda v dalších závodech probojovala do elitní desítky.

Mohlo to vyjít už ve sprintu. Stačilo, kdyby Veronika Vítková půjčila Soukalové svou mušku nebo Soukalová Vítkové fyzickou kondici. Jenže to samozřejmě nejde, proto je třeba doufat, že příště se to u některé z českých biatlonistek sejde obojí jako bronzovému Jaroslavu Soukupovi.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme