Tomáš Verner vstoupí do posledního závodu kariéry s netradičním talismanem

K poslednímu závodu své třináctileté vrcholové kariéry vyjede v Soči český krasobruslař Tomáš Verner. Nejen proto vzbudil příjezd bývalého mistra Evropy do Ruska velký ohlas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner obsadil na mistrovství Evropy v Budapešti 7. místo

Tomáš Verner obsadil na mistrovství Evropy v Budapešti 7. místo | Zdroj: ČTK

Krátký program pro tuto sezonu má Tomáš Verner už pečlivě zažitý a tak mu nevadí, že do Soči přiletěl takříkajíc na poslední chvíli. Před olympijským závodem stihl pouze dva tréninky, navíc ani jeden v soutěžní hale.

O to více péče zde ale musel věnovat novinářům a kamarádům, kteří ho přijeli z celého světa před posledním závodem kariéry povzbudit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Verner se chystá na poslední závod své bohaté krasobruslařské kariéry

Zklamat nechce dnes Verner ani jednoho z těchto fanoušků. Možná právě kvůli své kamarádské povaze a otevřenosti zatím na velký světový úspěch stále čeká. Nejlepším olympijským výsledkem je pro trojnásobného medailistu z mistrovství Evropy zatím 18. místo.

„Dostali jsme od kardinála Duky malý medailonek svatého Michala. Je to myšlené na řetízek, ale ty nenosím, tak jsem si ho pověsil na akreditaci. Měl by ochraňovat celou českou výpravu,“ ukazuje sedmadvacetiletý krasobruslař na malý stříbrný medailonek.

Rusové získali první zlato, ovládli krasobruslařskou soutěž týmů

Číst článek

Ruský patron archanděl Michael na něm svírá tradičně meč. Sám Verner bude mít proti soupeřům jen sportovní zbraně, ale na péči minimálně jednoho, jak on říká opravdového anděla, se bude moci také spolehnout.

„Můj strážný anděl stojí támhle kousek vedle. Jmenuje se paní Kopřivová a ta mě opatruje,“ nezapomíná věčně usměvavý Verner na svoji trenérku Vlastu Kopřivovou. Ta stojí sice v tu chvíli skromně v pozadí, Tomáše ale vede s jednou přestávkou vlastně už od jeho dvanácti let a stojí tak za všemi jeho úspěchy.

„Všechno je v pořádku, všechno běží tak, jak má,“ říká s mírnou dávkou nostalgie v hlase paní trenérka s velkým T, pro kterou bude začínající olympijský závod, stejně jako pro jejího svěřence, nejen velkým sportovním, ale i životním milníkem.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme