Lukáš Bauer na medaili nedosáhl, v klasické patnáctce doběhl pátý

Lukáš Bauer ve své parádní disciplíně, ve které obhajujoval bronzovou medaili z Vancouveru a stříbro z Turína, třetí olympijskou medaili nezíská. Na patnácti kilometrech klasicky doběhl pátý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer na trati 15 kilometrů klasicky nakonec doběhl na pátém místě

Lukáš Bauer na trati 15 kilometrů klasicky nakonec doběhl na pátém místě | Zdroj: ČTK

Z druhé zlaté olympijské medaile se v Soči raduje Dario Cologna, který postupně stupňoval své tempo a druhého Ollsona ze Švédska porazil o půl minuty.

Na bronzový stupínek pak v cílové rovince dosprintoval další švédský závodník Richardsson. Ten porazil čtvrtého Niskanena z Finska o pouhé dvě desetiny vteřiny.

Lukáš Bauer zaostal za bronzovou medailí o dvacet vteřin, na vedoucího Daria Colognu pak chybělo českému reprezentantovi devětapadesát vteřin. Od začátku závodu se pohyboval Bauer v první desítce. Ve druhé polovině se pak přibližoval medailovému umístění, ale nakonec na něj nedosáhl.

Konečné pořadí: 1. Cologna (Švýc.) 28:29,7, 2. Olsson +28,5, 3. Richardsson (oba Švéd.) +38,8, 4. Niskanen (Fin.) +39,0, 5. Bauer +58,9, 6. Jespersen (Nor.) +1:00,9, 7. Bessměrtnych (Rus.) +1:08,0, 8. Teichmann (Něm.) +1:12,7, 9. Poltoranin (Kaz.) +1:13,5, 10. Hellner (Švéd.) +1:17,2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme