Předseda ČOV Kejval věří, že se česká medailová sbírka v Soči ještě rozšíří

Olympijské hry mají před sebou posledních sedm dní. Čeští sportovci vybojovali v Soči čtyři medaile a další cenné kovy mohou do sbírky ještě přibýt. V to doufá také předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, podle kterého má česká výprava v ohni ještě několik medailových želízek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Začátek her byl úchvatný, první tři dny jsme získali tři medaile. V neděli jsme po krátkém půstu vybojovali zlatou medaili, na kterou jsme všichni čekali. Pevně doufáme, že jsme ještě neřekli poslední slovo,“ shrnul dosavadní vystoupení českých sportovců v rozhovoru pro Český rozhlas Kejval.

Ten navíc věří, že ani v následujících dnech se čeští olympionici neztratí. Kolik medailí ještě získají, ale nechtěl odhadovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda ČOV Kejval věří, že se česká medailová sbírka v Soči ještě rozšíří

„Odhaduje se to těžko, máme před sebou ještě polovinu biatlonových disciplín. Vzhledem k tomu, že jsme v nich vybojovali dvě medaile a dvě čtvrtá místa, tak věříme, že přidáme další úspěch. Zvláště ve štafetách smíšených družstev jsou naše šance velké,“ má jasno Kejval.

Kromě biatlonistů se ovšem s nadějí upíná také k dalším disciplínám. „Čeká nás i pětikilometrový závod Martiny Sáblíkové, navíc ještě nestartovala Ester Ledecká v paralelním slalomu a superobřím slalomu, věříme Šárce Strachové, Tomáš Krausovi a všichni pořád věříme i hokejistům. Šancí je ještě dost,“ podotýká předseda Českého olympijského výboru.

Úspěšnost olympijských her se počítá i podle toho, jak láká diváky. Fakt, že některá sportoviště nejsou při závodech vyprodaná, Kejvala nepřekvapil.

„Mě naopak překvapilo, kolik diváků tady je. Ruští organizátoři nastavili ceny lístků tak, že jsou o padesát, někdy i o procent dražší než ve Vancouveru. Už tam jsme se považovali za vysoké. Navíc jsme ani neviděli nějakou enormní snahu organizátorů nalákat diváky ze zahraničí,“ prozrazuje.

Do Soči zamíři asi dva tísice Čechů

V Soči funguje i Český dům, ale podle ohlasů některých fanoušků, s kterými mluvili reportéři Českého, jsou z něj spíše zklamaní.

„Český dům v Soči nemá smysl. Měli jsme krásný dům v Londýně, jenže tam žije padesát tisíc Čechů, navíc je velmi dobře dopravně dostupný. Tentokrát víme, že do Soči nepřijede více než dva tisíce Čechů, kteří budou rozdělení do čtyř až pěti turnusů. Po Soči se jich tak pohybují zhruba čtyři stovky, takže nemá smysl pořádat velkolepé záležitosti,“ říká Kejval.

I proto se Český olympijský výbor rozhodl investovat veškeré prostředky i sílu do Olympijského parku v Praze na Letné. „Ten podle mého názoru funguje velmi dobře,“ uzavřel Kejval.

Zimní olympijské hry Soči 2014 | Foto: ČTK

Jiří Chum, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme