Čeští biatlonisté vybojovali v závodě smíšených štafet stříbrnou medaili

Medailové žně českého biatlonového týmu na olympijských hrách v Soči pokračovaly i dnes. V závodě smíšených štafet kvarteto ve složení Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec doběhlo pro stříbrnou medaili. První místo slaví Norsko, bronz putuje do Itálie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České kvarteto slaví stříbro v závodě smíšených štafet

České kvarteto slaví stříbro v závodě smíšených štafet | Zdroj: Reuters

Češi ve stejném složení vybojovali na posledním světovém šampionátu ve smíšené štafetě bronzovou medaili, podařilo se jim rovněž vyhrát jediný závod Světového poháru v probíhající sezoně a na olympijský okruh tak vyrazili se startovním číslem 1.

Vítková na úvodním úseku zaváhala při střelbě vestoje, po rychlém dobití ale zůstala v kontaktu s čelem závodu a Soukalové předávala jako třetí se ztrátou 6,3 vteřiny na první místo. Na čelo závodu se zásluhou Tory Bergerové dostalo Norsko.

Soukalová souboje s terči zahájila třemi chybami, trestnému kolu se jí však podařilo vyhnout a následným rychlým během čas strávený na střelnici dokázala napravit. Při druhé střelbě byla pak bezchybná a Ondřej Soukup tak na trať vybíhal jako průběžně první před Norem Björndalenem.

Čeští biatlonisté neskrývali po stříbru ze smíšené štafety nadšení

Číst článek

Biatlonová legenda se na třetím úseku českému reprezentantovi vzdálila. Soukup dvakrát dobíjel a na suverénního Björndalena, který se v Soči prezentuje skvělými běžeckými časy, před předávkou ztrácel z druhého místa 43 vteřin. Průběžně třetím Italům scházela na Čechy půlminuta.

Po první střelbě závěrečného úseku se pořadí v popředí neměnilo. Jak vedoucí Svendsen, tak Moravec a Ital Hofer si své střelecké pokusy pohlídali, ani odstupy se výrazně neměnily.

Na pěti posledních terčích pak Svendsen nezaváhal a s pohodlným náskokem vyrážel do cíle. Moravec minul černé pole jednou, po krátkém vydýchaní ale další nepříjemnost nepřipustil a mohl vyrážet za svoji třetí medailí z her v Soči.

Veronika Vítková už dvakrát útočila na medaili, nyní ji konečně získala

Číst článek

Svoji olympijskou sbírku v Rusku rozšířili i Soukalová a Soukup. V předešlých disciplínách vyjeli stříbro, respektive bronz. Veronika Vítková na stupně vítězů pod olympijskými kruhy vystoupí poprvé.

Čtyřicetiletý norský fenomén Björndalen získal třináctý cenný kov z olympijských her a stal se nejúspěšnějším zimním olympionikem historie. O jednu medaili překonal krajana a bývalého běžce na lyžích Björna Dählieho.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:

Biatlon:


Smíšená štafeta (2x6 km + 2x7,5 km):
1. Norsko (Bergerová, Eckhoffová, Björndalen, Svendsen) 1:09:17,0 (0 tr. okruhů+2 dobíjení), 2. ČR (Vítková, Soukalová, Soukup, Moravec) -32,6 (0+7), 3. Itálie (Wiererová, Oberhoferová, Windisch, Hofer) -58,2 (0+6), 4. Německo -1:41,3 (0+9), 5. Rusko -1:47,4 (1+8), 6. Slovensko -1:47,7 (0+10), 7. Francie -2:47,3 (1+8), 8. Ukrajina -2:48,2 (1+8), 9. USA -3:03,1 (1+13), 10. Rakousko -3:17,8 (1+7).

Biatlon - grafický profil sportovní disciplíny | Foto: ČTK

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme