Po čtyřech letech změn bude Šárka Strachová obhajovat slalomářský bronz

Šárka Strachová se při svém posledním olympijském vystupení postaví na start slalomu. Disciplíny, v níž před čtyřmi lety vybojovala bronzovou medaili. V Krasné Poljaně chce medaili obhájit, její život ale prošel mnoha změnami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová dnes pojede poslední olympijský závod. Mezi slalomovými brankami cítí šanci na medaili

Šárka Strachová dnes pojede poslední olympijský závod. Mezi slalomovými brankami cítí šanci na medaili | Zdroj: ČTK

„Mám, medaili, mám bronz a jdu si to užívat,“ říkala lyžařka před čtyřmi lety v kanadském středisku Whistler Creekside. Kromě toho, že tam Šárka, tehdy ještě Záhrobská, vydřela bronzovou olympijskou medaili, míjela se tam také se svým otcem a bývalým trenérem Petrem.

S tím se předtím profesně rozešla, což mělo za následek i rodinný rozkol, který přerostl až v soudní tahanice a veřejné praní špinavého prádla.

Přehrát

00:00 / 00:00

O změny v životě Šárky Strachové za poslední čtyři roky se zajímal Jan Kaliba

„Ta možnost, že se to nějak dá dohromady, není absolutně žádná. Byla bych ráda, aby mi můj otec dal pokoj a nechal mě se soustředit na svůj život, na svojí práci,“ říkala česká slalomářka před necelými třemi lety.

Pod nově najatým koučem Pavlem Šťastným ale dva roky stagnovala. „Samozřejmě že nejsem spokojená, ale to není na povídání do diktafonu. Dvacátá místa nechci jezdit. Jsem nespokojená se spoustou věcí, ale budeme to řešit uvnitř týmu,“ říkala lyžařka po jednom z nepovedených závodů.

Řešením bylo najmutí rakouského kouče Klause Mayrhofera na jaře roku 2012, ale než ten stihl na lyžování Šárky Záhrobské aplikovat své metody, dělala ve svém životě další tlustou čáru.

Biatlonistky pojedou štafetu, fandit bude i Martina Sáblíková

Číst článek

Před rokem a půl přestála operaci nezhoubného nádoru v hlavě. Dokázala se bleskově vrátit k závodění, ale následky řeší stále. Až během této sezony si nechala schválit a začala užívat růstový hormon, který její tělo přirozenou cestou naplno neprodukuje.

„Ty hodnoty pomalu stoupají. Bude to chvilku trvat, než vystoupají na pásmo, kde by se měly pohybovat. Ale subjektivně se cítím méně unavená a myslím si, že to začíná fungovat,“ říká, po další životní změně už jako Šárka Strachová, s tím, že s medailí z minulých Her nemůže tvrdit, že přijela do Soči pro šesté místo.

Od svého olympijského bronzu z Vancouveru nikdy po závodě na nejvyšší úrovni nestála na stupních vítězů. Nevzdává se ale naděje, že se jí to povede dnes, v posledním olympijském závodě kariéry.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme