Šmíd dal první gól za Calgary, trefil se i Frolík

Dva čeští hokejisté se střelecky prosadili v nočních zápasech NHL. Pro obránce Ladislava Šmída to byla za Calgary první branka od listopadové výměny z Edmontonu a jeho tým i díky ní porazil Anaheim 7:2. Michael Frolík pomohl Winnipegu proti Vancouveru k bodu za prohru 2:3 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Calgary Ladislav Šmíd slaví gól do sítě Anaheimu

Obránce Calgary Ladislav Šmíd slaví gól do sítě Anaheimu | Zdroj: Reuters

Ladislav Šmíd je v zámoří známý především svými defenzivními schopnostmi. Poslední gól vstřelil v nejlepší soutěži světa 22. října ještě v dresu Edmontonu. Teď se ovšem podílel na překvapivém vítězství Calgary nad Anaheimem.

Flames v NHL nejsou obávaným soupeřem, v Západní konferenci je na tom hůř jen Edmonton. Tentokrát ale zaskočili druhý nejlepší tým ligy a deklasovali ho 7:2.

Šmíd zvyšoval v 39. střelou zápěstím k tyči už na 6:1. K brance přidal ještě sedm hitů, dva plusové body a téměř 20 minut strávených na ledě. Za to všechno ho vyhlásili druhou hvězdou zápasu.

Za Winnipeg se trefil Michael Frolík, brankář Ondřej Pavelec chytil 31 střel, ale proti Vancouveru to Jets stačilo pouze na bod za remízu 2:2 v základní hrací době. Vítězství vystřelil Canucks v samostatných nájezdech Higgins.

Do statistik se z českých hokejistů zapsal i nejproduktivnější hráč Bostonu David Krejčí. Svému týmu přispěl jednou asistencí k výhře 4:1 v Montrealu. V posledním duelu zdolalo Colorado Chicago 3:2.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme