Favorizovaní hokejisté Plzně a Třince své první čtvrtfinálové zápasy nezvládli

Úřadující hokejový mistři z Plzně si hned na úvod vyřazovacích bojů zkomplikovali cestu za obhajobou titulu. V prvním utkání čtvrtfinálové série podlehli na domácím ledě Kometě Brno 1:4. Roli favorita nepotvrdil ani Třinec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety Brno v Plzni překvapili soupeře

Hokejisté Komety Brno v Plzni překvapili soupeře | Zdroj: ČTK

„Brno hrálo perfektně. Bylo důraznější a lepší. My jsme byli trošku přemotivovaní a nervózní. Věděli jsme, že to bude těžké a oni odehráli skvělý zápas,“ pochválil po utkání soupeře útočník Plzně Michal Dvořák.

Loňský vítěz extraligy hned na úvod play-off klopýtnul, ale ztráta prvního zápasu není pro hráče ani fanoušky důvodem k panice. Porážkou zahájili Západočeši i loňskou cestu za titulem. Tehdy prohráli doma s Litvínovem 0:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

S poraženými hokejisty Plzně a Třince mluvil reportér Českého rozhlasu Petr Kadeřábek

„Moc bych to nesrovnával, ale v takovéhle situaci už jsme byli a umíme se z toho dostat. Uvidíme, jak to bude dál vypadat,“ vyhlíží Michal Dvořák další zápas.

„Hraje se dál. Soupeř udělal první krok a věřím, že srovnáme,“ doplňuje trenér Plzně Milan Razým.

Podobně hodnotili zápas i v Třinci. Oceláři byli v souboji s Pardubicemi pasováni na možná největšího favorita ze všech čtvrtfinálových duelů. Hovořila pro ně výtečná forma z konce základní části i to, že Východočeši hráli vyčerpávající pětizápasovou bitvu se Slávií v předkole.

První utkání ale vyznělo jasně ve prospěch Pardubic, kterým pomohl rychlý gól a zvítězily přesvědčivým výsledkem 4:0.

Brankář Pardubic Július Hudáček udržel v Třinci čisté konto | Foto: ČTK

„První třetinu jsme měli docela dobrou, ale inkasovali jsme v oslabení třech proti pěti. Šance tam byly, ale nedali jsme gól. Druhá třetina nám nevyšla a jak jsme nevstřelili branku, tak se to stupňovalo. Musíme to hodit za hlavu a jít dál,“ říká obránce Třince Tomáš Linhart.

Plzeň i Třinec si mohou reputaci napravit už dnes, kdy čtvrtfinálové série pokračují druhými zápasy. Zaskočit favority se pokusí Hradec Králové ve Zlíně a Vítkovice na Spartě. Vše podstatné ze všech zápasů uslyšíte od reportérů Českého rozhlasu v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme