Tenista Murray ukončil spolupráci s Lendlem

Ivan Lendl už nebude trénovat britského tenistu Andyho Murrayho. Ostravský rodák byl Murayho koučem od začátku roku 2012 a svého svěřence dovedl k vítězství na US Open, Wimbledonu a olympijských hrách v Londýně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray a Ivan Lendl při tréninku na Australian Open

Andy Murray a Ivan Lendl při tréninku na Australian Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Murray zažil pod Lendlem své nejúspěšnější tenisové období. S radami někdejší světové jedničky zvládl londýnský olympijský turnaj ve Wimbledonu, aby tam následující rok vyhrál i grandslam. Spolu s vítězstvím na US Open 2012 to jsou jeho nejzářivější momenty kariéry.

V posledních měsících ale Murrayho trápila zranění a chybějící forma, kvůli které klesl na současné šesté místo na žebříčku těsně před Tomáše Berdycha. Zatím nehrál ani jedno finále, na Australian Open skončil na raketě Rogera Federera, na nedávném "pátém grandslamu", jak se kvůli dotacím i zázemí a kvalitě předzdívá Masters v Indian Wells, dohrál v osmifinále s Kanaďanem Raonicem, kterému podlehl 1:2 na sety.

Přehrát

00:00 / 00:00

O spojení Lendla s Murraym mluvil tenisový expert Jaroslav Plašil

Spolupráci ukončili Lendl a Murray po vzájemné dohodě a s vděkem za vybojované tituly i momenty. Jestli bude Lendl pokračovat v trenérské kariéře, je zatím nejisté, v současnosti se často věnuje exhibicím i společenským akcím spojeným s propagací tenisu.

„O důvodech můžeme jen spekulovat a troufám si říct, že se je veřejnost ani nedozví. Jak jsem poznal Ivana Lendla, tak on je velký gentleman a nikdy nevyprávěl ani co si s Andym říkají. A tím spíše teď,“ připomíná tenisový expert Radiožurnálu Jaroslav Plašil.

„Lendl se určitě nebude nudit, ať se bude věnovat veteránským turnajům, golfu, umění, nebo bude trénovat. O nabídky nebude mít nouzi, protože na okruhu je spoustu perfekcionistů, kteří by stáli o jeho rady,“ připomíná Plašil

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme