Referendum o stěhování Domu dětí a mládeže v Třebíči nebude, podpisů je málo

Petici proti přemístění třebíčského Domu dětí a mládeže podepsalo 1600 lidí. Na vyvolání referenda je jich potřeba 3000. Odpůrci stěhování se obávají těžkých kovů, které by se mohly nacházet ve staré kotelně, kam se má dům přestěhovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bývalá kotelna BOPO

bývalá kotelna BOPO | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Stěhování Domu dětí a mládeže do budovy staré kotelny se iniciativě Třebíč občanům zatím zastavit nepodařilo. Pro vyvolání referenda by potřebovali tři tisíce podpisů.

Petici proti stěhování zatím podepsalo 1600 lidí. Referendum se ale přesto odpůrci stěhování pokusí vyvolat. Pomoci by jim měl opoziční zastupitel za Starosty a nezávislé Jaromír Barák.

„Byla to mazutová kotelna. Zplodiny spalování pravděpodobně musely pronikat do stěn kotelny, úniky ropných látek do podloží. Vycházím ze srovnání, že většina mazutových kotelen byla zlikvidována,“ řekl opoziční zastupitel za Starosty a nezávislé Jaromír Barák.

Podle vedoucího odboru výstavby v Třebíči Vladimíra Obršlíka ale existují dvě studie, které dokládají, že starou ekologickou zátěž v kotelně zlikvidovali.

„Mohu říci, že pokud se nám podaří vybudovat areál tak, jak máme v plánu, směle tam přihlásím svoje vnoučata a budu rád, že mají kam chodit,“ odmítl již dříve kritiku nezávislý starosta Třebíče Pavel Heřman.

Michal Malý, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme