Sázka na Štůralu se nám vyplatila, říká trenér hokejistů Zlína Rostislav Vlach

Hokejová extraliga má už jasno o semifinalistech play off. Páteční večer rozhodl o tom, že Sparta si to rozdá s Kometou Brno a Třinec se Zlínem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář PSG Zlín Tomáš Štůrala

Brankář PSG Zlín Tomáš Štůrala | Zdroj: ČTK

Pokud se týká zlínských trenérů, ti možná nejvíc zaujali tím, že v průběhu čtvrtfinálové série s Hradcem Králové vytáhli z rukávu trumf, který překvapil i samotné fanoušky loňského vicemistra - brankáře Tomáše Štůralu.

„Jsem jako Popelka, která přišla ke štěstí. Jsem šťastnej a nevím, co k tomu říct dál,“ okomentoval svůj nečekaný návrat do Zlína Tomáš Štůrala, který podstatnou část sezóny prožil v prvoligovém Šumperku. Kdy a proč se vlastně zlínští trenéři rozhodli vzít si ku pomoci tohoto gólmana?

Přehrát

00:00 / 00:00

Sázka na Štúralu se nám vyplatila, říká trenér hokejistů Zlína Rostislav Vlach

„Bylo to ze dne na den. Spíš jsme počítali s tím, že bude jako třetí náhradní gólman, ale okolnosti byly takové, že jsme se rozhodli nechat ho chytat. A volili jsme dobře,“ vysvětlil trenér Rostislav Vlach, pro kterého ale sázka na brankáře Štúralu určitě nebyla šlápnutím do neznáma.

„Měli jsme ho při zranění Luboše Horčičky na začátku sezony. Odchytal asi sedm zápasů a už tehdy se ukázal ve velmi slušné formě. I z toho důvodu jsme na něj vsadili teď, když zápasy nebyly takové, jaké bychom si představovali. Kluci ho berou tak, že nám přišel pomoc a výkony tomu odpovídají. Věříme, že mu to vydrží.“

Vydatného podílu znovuobjevené brankářské opory na postupu Zlína do semifinále play off si byl vědom i kapitán týmu Petr Čajánek.

„To je základní kámen našeho postupu. Známe ho velice dobře. Vždycky, když přišel ze Šumperku, tak nám hrozně moc pomohl. V Šumperku je v obrovské permanenci, je vidět, že je vychytaný a je v klidu. Teď máme tři výborné gólmany a to je hrozně důležité.“

Hokejisté Zlína a Brna doplnili čtveřici extraligových semifinalistů

Číst článek

Ale už předtím, než se Tomáš Štůrala v rozehrané čtvrtfinálové sérii poprvé postavil do branky, nemuseli se na něj zlínští hráči dívat nijak nedůvěřivě.

„Byl v mládežnických výběrech Zlína, takže není úplně cizí. Se Zlínem má hodně společného a do kolektivu to je velmi dobrý kluk.“ A tak se zdá být docela pravděpodobné, že i do semifinálové série s Třincem by mohl vstupovat Tomáš Štůrala jako zlínská brankářská jednička.

„To se uvidí. Určitě bych rád, ale to je na trenérovi,“ říká Štůrala. „To je ještě daleko. Nechávám to uležet. Hraje se až ve středu, takže je na to dost času,“ dodal trenér Rostislav Vlach.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme