Středoškoláci bojují o Pohár Josefa Masopusta, bližší jsou jim ale současné hvězdy

Od podzimu do jara rok hrají středoškoláci z celé republiky o fotbalový Pohár Josefa Masopusta. Jméno osobnosti českého sportu a symbolu fair play sice tenhle turnaj zaštiťuje, ale coby vzor to má u středoškoláků držitel Zlatého míče v konkurenci současných fotbalových hvězd hodně těžké.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupinka hráčů Gymnázia Na Vítězné pláni, s devítkou na zádech Vojtěch Mráz

Skupinka hráčů Gymnázia Na Vítězné pláni, s devítkou na zádech Vojtěch Mráz | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Je to fotbalová legenda, v dnešní době už ale není moc v kurzu. Mluví se o něm třeba při fotbalových přenosech nebo na právě na turnajích,“ říká Vojtěch Mráz z gymnázia Na Vítězné pláni, který nezastírá, že mu je stejně jako jeho vrstevníkům bližší třeba současná fotbalová superstar Cristiano Ronaldo.

„Mezi mladšími je určitě známější, myslím, že ti Masopusta neznají skoro vůbec,“ dodává středoškolák, který se svými spolužáky a spoluhráči vybojoval na hřišti ČAFC Praha třetí místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Josefu Masopustovi si s pražskými středoškoláky povídal Jan Kaliba

V Praze po roce znovu vyhrála Střední odborná škola stavební a zahradnická na Jarově. „Priorita je pro ně Liga mistrů, vede u nich Petr Čech a další hvězdy. Jsou si ale vědomi i těch straších jmen a berou si z nich pozitivní stránky,“ říká učitel Marek Pavelka z vítězné školy.

Jedním z cílů tohoto turnaje patří probudit mezi mládeží odkaz legendárního fotbalisty.

„Samozřejmě, žijí těmi současnými hráči. Moc dobře ale vnímají, že Josef Masopust byl velkým hráčem a věřím, že si uvědomují, že ve své době dosahoval slávy a popularity dnešních hvězd,“ dodal manažer a organizátor projektu Petr Procházka.

Pohled na hřiště ČAFC Praha | Foto: Jan Kaliba

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme