Ministr a rektoři se zajímají o osud pražského domu poničeného výbuchem plynu

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) bude znovu řešit budoucnost domu v pražské Divadelní ulici. O budově poničené loni výbuchem plynu bude jednat s rektory Univerzity Karlovy a Akademie múzických umění. Sejde se s nimi přesto, že budovu už v aukci koupila soukromá společnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcel Chládek

Marcel Chládek | Foto: Filip Jandourek

Lázeňská investiční zvítězila v polovině března v aukci, které se zúčastnili dva zájemci. Univerzita Karlova mezi nimi nebyla, protože jako veřejná instituce se dražeb účastnit nemůže.

Legislativní omezení byla také na straně majitele - Řízení letového provozu - jako státní podnik musí majetek prodávat ve veřejné dražbě.

Ministr Chládek už požádal ministra dopravy Antonína Prachaře z hnutí ANO o to, aby prodej přehodnotil.

Budovu loni poškodil výbuch plynu v Divadelní ulici. Podle předběžných údajů policie celková škoda na budovách v okolí výbuchu činila 100 milionů korun, z čehož by největší podíl měl připadnout právě na dům patřící ŘLP.

Filmová a televizní fakulta a fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy, které se nacházejí v okolí objektu, vyčíslily škody každá na milion korun a odhady škod objektu Akademie věd se pohybují kolem deseti milionů korun.

Budovou v centru Prahy otřásl výbuch | Foto: Český rozhlas

Zuzana Vlčková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme