Pojede Ton na světový šampionát? Růžička čeká, jak se rozmyslí Jágr

Vladimír Růžička znovu volal do New Jersey a opět se Jaromíru Jágrovi nedovolal. Necelý měsíc před světovým šampionátem tak trenér české hokejové reprezentace čeká na to, jestli se s legendárním českým hokejistou směrem k Bělorusku domluví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr a Aleš Hemský měli po zápase se Slovenskem důvod k úsměvu

Jaromír Jágr a Aleš Hemský měli po zápase se Slovenskem důvod k úsměvu | Zdroj: ČTK

„Do Jersey jsem volal, ale Jardovi, ani Markovi jsem se nedovolal,“ potvrdil Vladimír Růžička, že ho Jaromír Jágr a Marek Židlický hodně zajímají, jenže komunikovat s nimi zatím nejde.

Ostatní hráči ze zámoří mu telefon už zvedli a vypadá to, že pod novým koučem mají všichni velkou chuť trénovat. Záležet ale bude na tom, jak se vyvine první kolo play-off NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Růžička čeká, až se ke startu na MS vyjádří Jaromír Jágr

„Víceméně všichni, s kterými jsem mluvil, potvrdili, že pokud projdou zdravotními prohlídkami, tak by jeli. Je jich docela dost, jde ale hlavně o hráče, jejichž týmy půjdou do play-off, tedy Sobotka, Polák, Šustr a Kindl,“ vyjmenovává Vladimír Růžička.

Do Běloruska naopak po domluvě s reprezentačním trenérem nepojede gólman Ondřej Pavelec.

Kdo se z českých hráčů, kteří krouží na severoamerických kluzištích, šampionátu v Minsku zúčastní, bude jasné až těsně před turnajem. A stejný termín platí i pro hokejisty čtyř extraligových týmů bojujících v semifinále extraligy. A tam fanoušky asi nejvíce bude zajímat Petr Ton, nejproduktivnější hráč základní části.

„O Petrovi hodně přemýšlím. Je to hráč, který vyhrál kanadské bodování, a měl by jet. Na druhou stranu jako se starším a zkušenějším hráčem počítám s Jardou Jágrem,“ poodhaluje Vladimír Růžička jeden z prvků, podle kterých nominaci skládá.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme