Taxikáři se bojí vraha. Omezují jízdy do neobydlených částí Prahy, další mají tlačítko SOS

Řidiči taxislužeb žijí kvůli vrahovi stále v nejistotě. Některé taxislužby je varují před zajížděním do liduprázdných míst, další mají bezpečností tlačítko přímo v autě. Jinde si řidiči, kteří mají strach, mohou vzít neplacené volno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

taxidoprava

taxidoprava | Foto: Tomáš Adamec

Některá auta taxislužby jsou vybavená tlačítkem SOS. „Systém na našem dispečinku nejen lokalizuje skutečnou okamžitou polohu, ale ozve se i zvukově výstražný signál, že řidič je v nouzi,“ popsal František Krotil z obchodního oddělení taxislužby Sedop.

Firma Profi taxi řidičům nedoporučuje ani zastavovat lidem na ulici. Mají také omezit jízdy do neobydlených částí Prahy.

Největší pražská taxislužba AAA se k bezpečnostním opatřením zatím nechce vyjádřit. Stejně tak majitel firmy Tick Tack Radim Jančura.

„Pokud si řidič bude chtít vzít dovolenou a nejezdit do té doby, než budou ty vraždy vyšetřeny, tak to budeme chápat. Je to rozhodnutí každého z nich,“ řekl Jančura Radiožurnálu.

Pražská policie nepodává žádné další informace o postupujícím vyšetřování. Řidiče taxi pouze vyzvala k opatrnosti. Dva taxikáře někdo zastřelil minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek v Uhříněvsi.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme