Košice mají opět zájem vstoupit do české hokejové extraligy

Slovenský tým HC Košice znovu projevil zájem o start v české extralize. Už v minulosti podobný návrh neschválila Asociace profesionálních klubů. Podle šéfa Českého svazu ledního hokeje Tomáše Krále bude vše záležet na tom, s jakou nabídkou vedení klubu přijde.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král | Foto: Filip Jandourek

O případném zařazení Košic do české extraligy se rozhodne v každém případě až po skončení sezony. Podmínkou bude, aby projekt byl ekonomicky výhodný pro české kluby.

„Vedení jsme informovali, že by klub musel přijít s nějakou nabídkou, která by mohla být pro české kluby zajímavá. Pak bychom jejich žádost znovu přednesli na fóru Asociace profesionálních klubů,“ řekl pro Česlý rozhlas Král.

Český hokejový svaz klubu z východního Slovenska sdělil, že se nebrání jednání nad návrhem spolupráce nebo týkající se možné účasti klubu v české extralize.

„Na prvním místě je ale zájem českých klubů a českých fanoušků. Stojíme na začátku cesty a čekáme, jestli Košice přijdou s nějakým konkrétním návrhem,“ dodal Král.

Košice jsou po Slovanu Bratislava druhým nejúspěšnějším hokejovém klubem na Slovensku. Slovan v roce 2012 opustil slovenskou extraligu a začal hrát KHL.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme