Hokejisty pražského Lva čeká ve finále KHL zápas o všechno

Hokejisté Lva Praha prohrávali ve finálové sérii Kontinentální hokejové ligy s Magnitogorskem 2:3 na zápasy. Jenže pak zvítězili v šestém duelu a vynutili si rozhodující utkání v boji o Gagarinův pohár. To se odehraje dnes od 15 hodin „českého“ času na ledě Metallurgu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejistům Lva Praha (v červeném) dělá ve finálové sérii KHL zejména první útok Magnitogorsku ve složení Mozjakin, Kovář a Zaripov

Hokejistům Lva Praha (v červeném) dělá ve finálové sérii KHL zejména první útok Magnitogorsku ve složení Mozjakin, Kovář a Zaripov | Zdroj: ČTK

„Jediný, kdo z toho neměl radost, byly naše manželky a přítelkyně. To řeknu popravdě. Ale nedá se nic dělat. Hokej je teď přednější,“ říká kapitán pražského Lva Jiří Novotný.

On i celý tým počtvrté během 11 dnů absolvovali cestu do 3500 kilometrů vzdáleného Magnitogorsku.

„Mně už se tam teda moc nechtělo, protože už jsem trošku alergický na to město celkově, na jídlo. Byl bych ale hrozně rád, kdybychom to tam udělali a trošku jim tím zatli tipec na jejich hřišti,“ přeje si obránce Jakub Nakládal.

Podle mnohých odborníků by právě domácí prostředí mělo nahrávat Metallurgu. Jenže sedmý zápas má svá specifika.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Magnitogorsku natáčel o hokejistech pražského Lva Petr Kadeřábek

„Myslím si, že ne. Teď je úplně jedno, jestli se hraje v Praze, nebo v Magnitogorsku. Teď je to o vůli a hlavně o hlavě a štěstí. Sedmý zápas je nevyzpytatelný, je to padesát na padesát,“ myslí si Nakládal.

Aby Lev překlopil procenta na svou stranu, musí přesně dodržet taktiku. A hlavně udržet na uzdě první útočnou formaci Metallurgu Mozjakin, Kovář, Zaripov.

To se až na jednu výjimku podařilo v šestém utkání první formaci Pražanů. A všechno nasvědčuje tomu, že trenéři budou proti kanonýrům soupeře nasazovat co možná nejčastěji trojici Zackrisson, Novotný, Azevedo.

„My jsme záměrně chtěli, aby tahle lajna hrála na Kovářovu řadu, protože v těch dosavadních zápasech byla z toho obranného hlediska proti nim nejúspěšnější,“ plánuje pro sedmý zápas asistent trenéra Václav Sýkora.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme