Plzeňští prohloubili ztrátu na vedoucí Spartu, žehrali na zahozené šance

Fotbalisté Plzně už opustili plány nahánět vedoucí Spartu. Po 24. ligovém kole ztrácejí na první příčku deset bodů a může za to nečekaná ztráta s jihlavskou Vysočinou po remíze 1:1. Oba týmy se utkaly potřetí během dvou týdnů, ale nebyly u toho pokaždé stejní hráči.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hořava z Plzně (uprostřed) v obklopení protihráčů před jihlavskou brankou

Tomáš Hořava z Plzně (uprostřed) v obklopení protihráčů před jihlavskou brankou | Zdroj: ČTK

Hlavně kouč Viktorie Dušan Uhrin mladší tentokrát výrazně sáhl do sestavy, ale prý to nebylo kvůli přehodnocení priorit a šetření některých klíčových hráčů pro pohárové semifinále.

„Soustředíme se na obě soutěže. Nechtěli jsme, aby nám Sparta utekla o další dva body. Dali jsme příležitost hráčům, kteří pravidelně nehráli. Šance, které jsme si vytvořili v prvním i druhém poločase, musíme proměňovat,“ uvedl Uhrin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlasy z obotu táborů sbíral Jaroslav Plašil

Šancí měl domácí tým i v netradiční sestavě dost, ale až na jednu výjimku s nimi nakládal špatně. A v takových případech pak bývá hrdinou brankář.

„Na remíze měl velký podíl. Nicméně velký podíl na tom máme i my sami tím, že jsme situace neřešili lépe,“ mrzelo plzeňského útočníka Tomáše Wágnera.

Fotbalisté Plzně zaváhali s Jihlavou, Boleslav si pojistila 3. místo

Číst článek

Mužem, kterého plzeňští chválili, je Jan Hanuš, kterému prý pomohly čerstvé zkušenosti z pohárových zápasů s Viktorií.

„Příprava na zápas nebyla tak dlouhá a podrobná, hráli jsme spolu v krátké době. Těžko mohl někdo soupeře něčím překvapit,“ nechal se slyšet jihlavský gólman Hanuš.

Jihlava si bodu cení

To ale neznamená, že trenér Vysočiny Petr Rada na zápas svěřence nepřipravoval. Naopak. Výsledkem je překvapivá remíza a záchrana v nejvyšší soutěži na dosah.

„Máme v týmu spoustu hráčů, kteří hráli druhou ligu a vědí, jak je těžké se z ní vracet,“ říká jihlavský kouč Petr Rada, který za herně nejvydařenější z posledních tří duelů s Plzní považuje domácí pohárovou odvetu.

Teď má ale zase radost z velmi cenného ligového bodu. „Uhrát bod na půdě mistra a evropsky ostřílenému týmu je v naší pozici velkým úspěchem. Bodu si ceníme, ale musíme zůstat pokorně při zemi a v příštím zápase proti Bohemians musíme přidat,“ dodal Rada.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme