Už žádné sestřihy z NHL. Zámorský se utká s Ovečkinem tváří v tvář na ledě

Jakýkoliv hokejový zápas mezi Českou republikou a Ruskem je vždy o něco vyhecovanější než jiné duely. A platí to jak na mistrovství světa nebo olympiádě, tak i na Švédských hrách. Ve Stockholmu je v sobotu v plánu další souboj, ve kterém se postaví český výběr v čele s Jaromírem Jágrem proti sborné s Alexandrem Ovečkinem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin přijel do Prahy, kde v úterý nastoupí za Dynamo Moskva proti Lvu Praha

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin přijel do Prahy, kde v úterý nastoupí za Dynamo Moskva proti Lvu Praha | Zdroj: ČTK

„Vím, že musíme hrát na sto procent, soustředit se na něj a věnovat mu větší pozornost než ostatním hráčům,“ plánuje jednadvacetiletý obránce českého národního týmu Petr Zámorský.

Jako jeden z nejmladších hokejistů ve výběru Vladimíra Růžičky se na souboj s Alexandrem Ovečkinem velice těší. Neuvidí ho totiž jen na sestřizích z NHL, ale konečně si proti němu zahraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výběr Vladimíra Růžičky se střetne s Rusy včele s Alexandrem Ovečkinem

„Na sestřihy jsem se koukal celou sezonu, takže vím, jak hraje. Na ledě to ale bude úplně něco jiného, bude to těžké. Nemůžete předvídat, vyjedete proti a on upláchne druhou stranou. Je těžké bránit takové hráče, reagovat je třeba až v konkrétní situaci,“ přemítá Zámorský.

Potřetí v letošní sezoně se proti Rusku postaví gólman Jakub Kovář, ale proti Ovečkinovi to bude i pro něj zápas premiérový.

„Bude tam dalších 20 hráčů… Já se budu starat jenom o sebe, abych byl na zápas připravený a abych se hlavně zápasem s Ruskem připravil dobře na šampionát,“ nenechává se zneklidnit aurou hvězdného Rusa Jakub Kovář.

Brankář národního týmu se těší i na to, že souboj se sbornou bude, jak už bývá zvykem, více vyhecovanější než ostatní.

„Atmosféra zápas většinou strhává. Zápasy jsou většinou více vyhrocené a náboj mají větší. Je to i tím, že se hráči dobře znají,“ vysvětluje Kovář.

Duel na Švédských hokejových hrách mezi Českou republikou a Ruskem začne v hale Globen v 16 hodin a na Radiožurnálu z něj uslyšíte pravidelné vstupy.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme