Bohemians stále věří v záchranu. První krok k ní zvládli

Fotbalisté Bohemians zvládli existenční zápas s Duklou Praha. V poločase vedli nad soupeřem z Julisky už 3:0. Jenže po přestávce domácí hráči znervózněli, dvakrát inkasovali a pak se báli o výsledek až do konce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bohemians se radují z gólu proti Dukle. Zleva stojí Petr Nerad, Josef Jindřišek, Ivan Lietava a Jan Moravec

Hráči Bohemians se radují z gólu proti Dukle. Zleva stojí Petr Nerad, Josef Jindřišek, Ivan Lietava a Jan Moravec | Zdroj: ČTK

„Honilo se nám hlavou, že jestli zápas ztratíme, tak jsme kopyta. Podepsali bychom si tím sestup, ale nestalo se to a pořád žijeme,“ těší kapitána vršovického mužstva Josefa Jindřiška, že Bohemians 1905 vytvořili tlak na další týmy v boji o záchranu a udrželi se s nimi v kontaktu.

A vybojovaná výhra by mohla pomoct Klokanům i psychicky. „Mohli bychom si začít věřit. Los je těžký, ale porazit se dá každý,“ věří Michal Šmíd, že Bohemians 1905 dokáží v závěru ligy uspět v Jablonci a proti Plzni. Nic jiného už jim nezbývá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Derby Bohemians s Duklou navštívil také reportér ČRo Mirko Vasić

Další utkání budou hrát až za 14 dní, protože příští víkend je volno kvůli finále domácího poháru. „Od začátku hrajeme o záchranu a tlak na hráče je obrovský. Když si na můžou trošku odpočinout, věřím, že jim to spíš pomůže,“ doufá trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Za určitých okolností by mohlo stačit k udržení i předposlední místo. Stále totiž není jasné, jaká je situace kolem rekonstrukce stadionu ve Znojmě, které má výjimku a mohlo by sestoupit administrativně.

„Teď nejsme v situaci, kdy si můžeme vybírat, jestli Znojmo sestoupí. Musíme jít do každého zápasu tak, abychom vyhráli,“ nechce spekulovat Josef Jindřišek.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme