Chelsea otočila čtvrtfinále Ligy mistrů proti PSG, Real uhájil postup

Fotbalisté Chelsea zvládli postoupit do semifinále Ligy mistrů. Anglický klub vyhrál v odvetě nad Paris Saint Germain 2:0. Postup uhájil také madridský Real, i když v odvetě v Dortmundu prohrál 0:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Schürlle dává první gól Chelsea

André Schürlle dává první gól Chelsea | Foto: AP

Londýňané bojovali od úvodních minut o stažení manka 1:3 z úvodního zápasu, ale zároveň si museli dávat pozor na protiútoky hostů. Petr Čech musel několikrát zasahovat proti centrům, nebo střelám Cavaniho, ještě před koncem poločasu se ale mohl radovat.

Dlouhý aut doletěl až do středu pokutového území, kde po odrazu od Luize doputoval přesně na nohu Schürlleho, který dal vedoucí gól. Ve druhém poločase se Chelsea tlačila za druhou brankou, ale dvakrát pouze trefila břevno. Až v 87. minutě doskákala zblokovaná střela až k náhradníkovi Demba Baovi, který dal svůj nejdůležitější gól v dresu Blues.

Útočník Realu Cristiano Ronaldo zůstal v Dortmundu pouze na lavičce, odkud sledoval trápení svého celku. Borussia se po gólech Reuse dostala do vedení a ve druhém poločase se tlačila za vyrovnáním. Královský klub ale podržel brankář Casillas, případně odvracel míč některý z obránců.

Při pátečním losování může dojít na španělské a anglické semifinále. V osudí budou kromě Chelsea a Realu ještě vítěz španělského duelu Barcelony s Atléticem Madrid a souboje Manchesteru United s mnichovským Bayernem.

Chelsea FC - Paris St. Germain 2:0 (1:0)
Branky: 32. Schürrle, 87. Ba. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Willian, Lampard, Ivanovič, Luiz - Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell. Diváci: 38.080. První zápas: 1:3, postoupila Chelsea.

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:0 (2:0)
Branky: 24. a 37. Reus. Rozhodčí: Skomina - Ul (oba Slovin.), Cariolato (It.). ŽK: Reus, Aubameyang - Ramos, Alonso, Carvajal, Casemiro, Benzema. Diváci: 65.829. První zápas: 0:3, postoupil Real.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme