Ať hodně fouká a prší, přeje si kajakář Dostál před finále v Račicích

Téměř kompletní česká reprezentace startuje v těchto dnech na závodě Světového poháru kanoistů v Račicích. Pouze bronzový čtyřkajak z letních her v Londýně tentokrát chybí. Důvodem je zraněné rameno Daniela Havla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál (v modrém) "kope" svůj kajak do cíle závodu na 500 metrů na mistrovství Evropy v Záhřebu. Porazil ho jen Švéd Gustafsson (číslo 8)

Josef Dostál (v modrém) "kope" svůj kajak do cíle závodu na 500 metrů na mistrovství Evropy v Záhřebu. Porazil ho jen Švéd Gustafsson (číslo 8) | Foto: Vít Chalupa

„Velmi nás to mrzí, ale na druhou stranu jsme rádi, že Dan Havel už může zahájit přípravu. Do mistrovství Evropy zbývá 8 týdnů, takže věříme, že tam bude čtyřkajak připraven a zasáhne do bojů o nejvyšší příčky,“ poznamenává k neúčasti čtyřkajaku šéftrenér české reprezentace Pavel Hottmar.

O tom, že by trojici zbylých olympijských medailistů doplnil náhradník, prý ovšem také uvažoval. „Vzhledem k tomu, že se jedná o háčka – závodníka, který udává tempo – jsem se rozhodl neriskovat zbytečné komplikace,“ vysvětluje trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový pohár v Račicích sleduje reportér ČRo Aleš Procházka

Trojlístek kajakářů při absenci nedoléčeného kolegy tak vsadil v Račicích na jiné disciplíny. Například Josef Dostál, stejně jako v úvodním závodě Světového poháru v Itálii, účinkuje na domácí trati jako sólista.

„Těším se, že se budu moci porovnat se světovou špičkou na singlkajaku, což se mi už trochu povedlo v Miláně. Nicméně doufám v lepší výsledky,“ nechal se slyšet mladý český kajakář.

V semifinále dosáhl druhého nejlepšího času a pro finále je jedním z favoritů na některou z medailí. Jeho přání na počasí při finále je ale neobvyklé: „Co největší vítr, pořádné vlny a ještě, aby do toho pršelo,“ překvapuje Dostál.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme