Zdravotní ústavy zřizované Pardubickým krajem hospodařily loni se ziskem, ušetřily 10 miliónů

Léčebny a příspěvkové nemocnice Pardubického kraje v loňském roce ušetřily na provozu 10 miliónů korun. Nejlépe hospodařil rehabilitační ústav v Brandýse nad Orlicí, který skončil se ziskem 5 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled do jednoho z pokojů v rehabilitačním centru Máj

Pohled do jednoho z pokojů v rehabilitačním centru Máj | Foto: Michal Trnka

Pardubický kraj původně očekával, že 10 příspěvkových organizací, které zřizuje, doplatí na skokové zvýšení DPH v loňském roce a na úhradovou vyhlášku. To se nestalo.

„Ať už to bylo dětské centrum Veská, nemocnice následné péče Moravská Třebová a Vysoké Mýto, LDN Rybitví nebo rehabilitační ústavy v Jevíčku či Brandýse, skončily s kladnými čísly. V součtu to bylo 10 miliónů 200 tisíc korun,“ upřesňuje náměstek hejtmana Roman Línek z Koalice pro Pardubický kraj.

Přiblížil také, jak kraj investuje ušetřené peníze: „Podle konkrétních případů půjdou buďto na úhradu ztrát let minulých nebo na posílení investičních fondů, případně fondu odměn a reservního fondu,“ dodává Línek.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme