Montreal porazil na úvod Boston 4:3. Rozhodlo se až ve 2. prodloužení

Hokejisté Bostonu a Montrealu rozehráli ve čtvrtek 2. kolo play off NHL. Vstup do série vyšel lépe kanadskému týmu. Canadiens i díky asistenci Tomáše Plekance zvítězili na ledě Bruins 4:3 ve druhém prodloužení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francis Bouillon (uprostřed) se raduje ze svého gólu s hrdinou duelu P. K. Subbanem. David Krejčí se snaží montrealským oslavám vzdálit

Francis Bouillon (uprostřed) se raduje ze svého gólu s hrdinou duelu P. K. Subbanem. David Krejčí se snaží montrealským oslavám vzdálit | Zdroj: ČTK

Tomáš Plekanec asistoval hned u úvodního gólu P. K. Subbana. Čtyřiadvacetiletý obránce se prosadil švihem od modré.

Do třetí třetiny vstupoval Montreal s dvougólovým náskokem, jenže už brzy po přestávce Boston vyrovnal. V 53. minutě se hosté dostali do vedení znovu, o to je ale 2 minuty před závěrečnou sirénou tvrdou ránou připravil Johnny Boychuk.

Ve druhém prodloužení měl dobrou šanci Plekanec, ale neproměnil ji. O malý moment později se však český útočník mohl radovat - vyhrál vhazování, puk se dostal až k Subbanovi a ten opět dělovkou zdálky prostřelil Tuukku Raska.

Povedený duel odchytal Carey Price. Favorizovaní Bruins na brankáře Monteralu dlouho nemohli najít ten správný recept.

„Cítil jsem se skvěle. Taky se celý rok neválím na gauči a netrénuji každý den jen tak pro nic za nic," řekl po utkání spokojený gólman Price.

“Na našem výkonu bylo znát, že jsme už deset dnů nehráli zápas. Očekával jsem, že budeme lepší až v dalším utkání, je pozitivní, že jsme i přesto dokázali najít cestu k vítězství,“ okomentoval dlouhou pauzu svého týmu, kterou měl Montreal poté, co v prvním kole vyřídil Tampu Bay 4:0 na zápasy, trenér Canadiens Michel Therrien.

Výsledky NHL:
Boston - Montreal 3:4 ve druhém prodl. (0:1, 0:1, 3:1 - 0:0, 0:1)
Branky: 43. R. Smith, 47. Krug, 59. Boychuk - 12. a 85. Subban (na první Plekanec), 24. Bourque, 53. Bouillon. Střely na branku: 51:33. Diváci: 17.565.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme