Hingisová si v tenisové exhibici legend zavzpomínala na dětská léta v Prostějově

Měla to být v pražské Stromovce nádherná exhibice, úspěšnější tenistka než Martina Hingisová tam ještě doteď nehrála. Jenže, diváci, pořadatelé i tenisté měli smůlu. Kvůli špatnému počasí se světové hvězdy musely ukrýt do malé haly, kde v improvizovaném programu bavily stovky fanoušků, a možná při tom i zavzpomínaly na staré časy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Hingisová

Martina Hingisová | Foto: David Kubíček

Někdejší světová jednička Martina Hingisová je zvyklá na ty největší areály a velký zájem fanoušků, ale v pražské Stromovce zažila pravý opak. Spolu s wimbledonskou šampionkou Janou Novotnou, fedcupovým kapitánem Petrem Pálou a bývalým daviscupovým reprezentantem Jiřím Novákem se kvůli vytrvalému dešti přesunula pod střechu do malé haly.

Čechošvýcarce Martině Hingisové tak možná naskočily vzpomínky na dívčí léta, kdy ve srovnatelných podmínkách nastupovala k zápasům ve zdejší extralize.

„Byly t nádherné začátky. Vždycky jsem říkala, že jsem se v Česku naučila hrát tenis. Pět let v Prostějově byla nádherná léta. Prožila jsem tu kurtu dětství a to jsou momenty, které se vrací. Když jsme drželi extraligový pohár, tak to byli začátky mojí kariéry.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O tenisovou exhibici s Hingisovou v pražské Stromovce diváci kvůli počasí nepřišli, přesunula se do haly

Právě s Jiřím Novákem, exhibičním partnerem ve smíšené čtyřhře se před lety Martina Hingisová potkávala v prostějovském týmu. Takže určité návyky mohly oba na kurtu oživit.

Když ale od moderátora tiskové konference Karla Tejkala slyšela o předzápasové přípravě svého spoluhráče, už tak trochu tušila, co ji v utkání proti Janě Novotné a Petru Pálovi na kurtu čeká.

„Tři čtvrtě kurtu plus lob (výbuch smíchu). A taky časté zvolání, ale to špatný. Máš. Ty, ty,“ smály se Martina Hingisová a Jana Novotná, které měly možná podobně dobrou náladu i během svých soutěžních zápasů v roce 1998.

Na Rolland Garros si ještě zahraje debla s Lisickou

Obě spolu tehdy vyhrály tři grandslamové tituly v ženské čtyřhře a tvořily tenisově ideální a těžko porazitelnou dvojici. Však teď také Jana Novotná veřejně lákala před turnajem v Paříži Martinu Hingisovou pro turnaj legend, které se pravidelně v rámci grandslamů hrají.

„S kým budeš hrát legendy v Paříži? (smích) Protože jsem chtěla hrát s tebou,“ začala Novotná a Hingisová odvětila. „Já hraju normálního debla, ale myslíš, že kdybych vypadla, tak bych se zapojila do legend?“

Odpověděla Martina Hingisová, která protentokrát dala přednost startu v ženském deblu se svou současnou svěřenkyní - Němkou Sabine Lisickou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme