Na silnicích už od čtvrtka zemřelo víc lidí než za celé loňské Velikonoce

Od čtvrtka zemřelo na českých silnicích už šest lidí. Dosavadní statistika je horší než za celé loňské velikonoční svátky, kdy se staly čtyři smrtelné nehody. Dnes se na Liberecku navíc vážně zranil šestiletý cyklista, který bez helmy najel do protijedoucího auta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto

auto | Foto: stock exchange

Ve čtvrtek, kdy dětem začaly velikonoční prázdniny, zemřel jeden člověk, v pátek čtyři a v sobotu přibyla řidička, která vjela při cestě z Brna na Svitavy do protisměru. Tam se srazila s autobusem.

„V autobuse cestovalo asi dvacet osob, z toho dvě jsou zraněné,“ dodává mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Loni přitom zemřelo během Velikonoc nejméně lidí za posledních 15 let. Roli sehrálo i to, že svátky byly na přelomu března a dubna a sněžilo.

Posílené kontroly

Teď láká jarní počasí i řidiče, kteří by normálně nevyjeli. Podle šéfa dopravní policie Tomáše Lercha je potřeba dávat pozor také v pondělí, kdy se Češi vrací z prodlouženého víkendu.

„Nevyvolávat stresové situace, plně se věnovat řízení, naplánovat si trasu. V případě, že se vydávám někam dál, dělat pravidelné přestávky. Sledovat aktuální dopravní zpravodajství a dávat si velký pozor na požívání alkoholických nápojů,“ doporučuje.

Na alkohol za volantem se teď při silničních kontrolách zaměřuje asi 1500 policistů.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme