Stadion v Sao Paulu, kde odstartuje fotbalové MS, není hotový. Střecha bude až po turnaji

V brazilském Sao Paulu se bude poprvé hrát fotbalový zápas na stadionu, který bude otevírat letošní fotbalové mistrovství světa. Původně měla být Aréna Corinthians hotová jako ostatní stadiony už koncem roku. Stále se na ní ale ještě pracuje. Střecha stadionu nebude kompletně hotová ani během šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Corinthians v Sao Paulu

Fotbalový stadion Corinthians v Sao Paulu | Zdroj: Reuters

Stavba je zpožděná, ale bude to chlouba. Aréna fotbalového týmu Corinthians je oproti většině klubových stadionů v Brazílii jiná liga. Západní budova má 10 pater, včetně panoramatické restaurace.

Stavba vyšla v přepočtu na víc než 10 miliard korun, původní rozpočet byl o čtvrtinu menší. Stadion ale nebude v době mistrovství světa kompletní.

Část střechy totiž stavební firma nenamontuje, protože ještě není hotová studie, zda použitá skla propustí dost světla pro trávník.

Boční tribuny, které zvyšují kapacitu pro šampionát na 67 800 diváků, hned potom zmizí. Na stadionu zvaném také Itaquerão tak bude 48 tisíc míst.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme