Novým trenérem fotbalistů Barcelony se stal Luis Enrique

Vrátit fotbalisty Barcelony na vrchol dostala za úkol klubová legenda Luis Enrique. Čtyřiačtyřicetiletý trenér skončil po uplynulé sezóně v Celtě Vigo a na Nou Campu se upsal na dva roky.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barcelona postoupila přes Manchester City do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů

Barcelona postoupila přes Manchester City do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

Na lavičce jednoho z nejslavnějších klubů světa nahradil Enrique Argentince Gerarda Martina, který odstoupil v sobotu po remíze s Atlétikem Madrid. Tou přišla Barcelona o španělský titul, a nezískala tak v poslední sezóně žádnou trofej.

Luis Enrique začínal jako hráč v Gijónu, odkud se přesunul do Realu Madrid a po pěti letech v hlavním městě Španělska odešel do největšího rivala královského celku, Barcelony. Jako ofenzivní záložník ji pomohl ke dvěma ligovým titulům, dvěma domácím pohárům nebo vítězství v Poháru vítězů pohárů.

Trenérskou kariéru začal olympijský vítěz z Her v Barceloně u B-týmu katalánského velkoklubu. Po tříletém angažmá zamířil za výzvou do AS Řím. S ním vypadl v předkole Evropské ligy se Slovanem Bratislava, do dalšího ročníku evropských pohárů se neprobojoval, a odešel do Viga. Také u Celty vydržel jedinou sezónu a dovedl ji na devátou příčku La Ligy.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme