Nejsem zklamaný z výkonu, ale z výsledku, říkal po duelu s Rakouskem trenér Vrba

Olomouc se minimálně na rok rozloučila s vrcholovým fotbalem. Sezónu, ve které Sigma po třiceti letech sestoupila z první ligy, uzavřela na Andrově stadionu reprezentace. A ani té se nedařilo, Rakousku podlehla v přípravném utkání 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českých fotbalistů Pavel Vrba (v bílém)

Trenér českých fotbalistů Pavel Vrba (v bílém) | Zdroj: ČTK

Pokřik „Češi“ zněl na Andrově stadionu znovu po půlroce a nadšení olomouckých fanoušků bylo o to větší, že jedinou branku národního týmu dal dlouholetý špílmachr Sigmy Tomáš Hořava.

„V reprezentaci hraji většinou jenom tady v Olomouci, takže mi nic jiného nezbývá, než dávat góly tady,“ pousmál se plzeňský záložník. V národním týmu totiž nastoupil popáté, z toho potřetí právě v Olomouci a podruhé tu i skóroval. Jenže tentokrát to reprezentaci nestačilo ani na bod, přestože ve druhé půli měla řadu slibných příležitostí. I vzhledem k šancím a hernímu projevu nebyl trenér Pavel Vrba z porážky nijak zdrcený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jediným českým střelcem proti Rakousku byl Tomáš Hořava

„Určitě nejsem vyloženě zklamaný z toho výkonu, ale samozřejmě jsem zklamaný z výsledku, protože si myslím, že pro nás byl krutý vzhledem k tomu, co všechno jsme si hlavně v druhém poločasu vytvořili.“

Několik světlých okamžiků, ale smutný konec. Tohle zažili olomoučtí fanoušci v uplynulé ligové sezóně a teď při utkání s Rakouskem znovu. „Bylo to pěkné, výsledek byl trochu horší, tipoval jsem 2:1, ale opačně,“ říká fanoušek Jenda. On i další olomoučtí příznivci si teď na další špičkový fotbal budou muset počkat. Sigma totiž sestoupila a ani v nejbližších plánech národního týmu Andrův stadion není.

Jan Suchan, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme